Zvezda - Protiv koga u kvalifikacijama?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 26.05.2014.
09:14
Izvor: Sportske.net

Na "Marakani" neće da prejudiciraju, ali nada da će dobiti licencu je velika. Takmičenje u Evropi startuje 15. jula, već su poznati mogući rivali u prvoj rundi u kojoj je novi srpski šampion nosilac. Ko je "mina", a koga bi želeli na "Marakani"

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Sledi bitka za licencu, ako UEFA donese odluku da Zvezda bude finansijski kažnjena, crveno-beli će u šešir u Nionu, u junu će dobiti rivala u prvoj rundi kvalifikacija.

Znaju se većina potencijalnih rivala, sa koeficijentom 9.325 Zvezda je među nosiocima u prvom kolu. Tačnije, to je drugo kolo, pošto će se u predrundi sastati Levadija, Farani iz Toršauna i Santa Koloma iz Andore koji su nosioci, sa šampionom San Marina, Gilbraltara i jermenski Banants. Pobednici ovih duela takođe idu u šešir druge runde, u pitanju su timovi sa kojima Zvezda ne bi imala problema.

Ali sa kim bi?

Najjači mogući rival je švedski Malme, a sigurno da bi na "Marakani" želeli da izbegnu mađarskog prvaka, ma ko bude bio (tamo prvenstvo nije završeno). Ni norveški Stromgodset nije naivan, a verovatno ne bi bilo idealno ni da Zvezda putuje u Albaniju na duel sa Skenderbegom iz Korče.

Obično srpski klubovi žele da izbegnu gostovanja po bivšim sovjetskim republikama, u Gruziji je slavni Dinamo izborio titulu prvaka, ali oni su, kao i Zvezda, daleko od nekadašnje snage.

Iz okruženja, mogući rivali su Rabotnički, ili prvak Crne Gore, Sutjeska ili Budućnost, zatim Zrinjski. Sa ostrva dolaze amateri iz Sent Patrika, odnosno Kliftonvila, jedni su iz Republike, drugi iz Severne Irske. Što se Velšana tiče, tamošnji TNS je isto lakši protivnik, iako su oni poluprofesionalci.

Zvezda bi verovatno u Luksemburg, rival je Dadelanž, na Malti čeka La Valeta, na Islandu Rejkjavik, može se i u Litvaniju protiv Žalgirisa.

Ako Zvezda prođe, u trećoj rundi se uključuju Danci iz Alborga, Red Bul Salcburg, kao i Kiprani.

Ali, o tom-potom. Zvezda mora prvo da dobije licencu, onda i formira tim jer će oni najiskusniji napustiti klub. Doduše, možda neki odigraju i kvalifikacije, podsetimo treće kolo znači i šansu da se domognete Lige Evrope, bilo direktno ako prođete još jednu rundu, bilo kroz kvalifikacije ako ispadnete u trećem kolu.

Ne propustite