Zvezda sa penala dobila 'Romantičare'!

Autor: Darko Mitrović
subota 30.11.2013.
19:10
Izvor: Sportske.net

Zvezda dobila derbi na Karaburmi! Iako su se i 'Romantičari' prikazali u odličnom svetlu, crveno-beli slavili sa 2:1. Odlučio penal u 80. minutu iz koga je Ninković presudio domaćima.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Zvezda je ušla u meč sa blagom inicijativom, a kao rezultat toga bio je prvi pokušaj Daude u petom minutu. Da i domaći imaju šta da pokažu, videlo se već u devetom minutu, kada je Planić propustio prvu veliku priliku za OFK Beograd.

Saša Zdjelar je sa leve strane lepo izveo slobodan udarac, ali je Planić iz izgledne pozicijie udarcem glavom poslao loptu pored gola.

Novu priliku za Zvezdu proipustio je Dragan Mrđa, da bi zatim na drugoj strani Gajić umakao Mijailoviću i ozbiljno ugrozio gol Bajkovića koji odlično interveniše.

Tek što je utakmica dobijala na tempu, navijači Crvene zvezde su izazvali osmominutni prekid, transparentom protiv Tomislava Karadžića i Sudijske organizacije.

Posle prekida, prvu priliku imali su domaći posle akcije i centaršuta sa desne strane, ali je onda Zvezda preuzela kontrolu dešavanja na terenu. Prvo je šut Mrđe zaustavio golman Pavlović, a samo dva minuta kasnije Ninković je pogodio prečku.

To je bila najava onoga što je usledilo u 40. minutu, kada je Mijailović na levoj strani prevario dvojicu domaćih igrača, uputio centaršut po zemlji za Mrđu koji sa četiri pet metara šalje loptu u mrežu - 0:1.

Gosti, međutim, u drugom poluvremenu nisu nastavili u istom stilu. OFK je bio bolji rival i to je do punog izražaja došlo u 55. minutu. Akcija domaćih po levoj strani, centaršut u 'srce' šesnaesterca' ka Čavriću, koji preciznim šutem šalje loptu u levi ugao Bajkovićevog gola.

Imao je Čavrić nešto kasnije i sjajnu kontru za potpuni preokret, pobegaio je Zvezdinim štoperima, ali je Bajković izašao kao pobednik.

Delovalo je da je OFK bliži golu, ali umesto toga, u 80. minutu penal za Zvezdu! Akcija koja nije obećavala mnogo, Mrđa je pao u duelu sa jednim igračem domaćih, a sudija Jeremić posle manje dileme ipak pokazuje na belu tačku.

Ninković preuzima odgovornost i sa bele tačke rešava ovaj meč - 1:2!

Do kraja, OFK je imao još jednu veliku priliku preko rezervista Ivanovića i Škrbića, ali je opet Bajković uspeo da sačuva mrežu i tako i pobedu crveno-belima.

OFK Beograd: Pavlović, Bates, Planić, Vasiljević, Antonov, Zdjelar, Gajić, Ješić (Škrbić od 83.), Paločević, Micevski, Čavrić (Ivanović od 73.).

Crvena zvezda: Bajković, Petković, Lazić, Krneta, Mijailović, Gogić, Milijaš, Ninković, Pečnik (Savićević od 62.), Dauda (Kasalica od 82.), Mrđa (Mirić od 89).

Ne propustite