Zvezda se kockala, ali se vratila na vrh

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 25.11.2013.
22:07
Izvor: Sportske.net

U poslednjoj utakmici devetog kola ABA lige, košarkaši Crvene zvezde ostvarili su očekivanu pobedu nad Mega Vizurom i ponovo izbili na čelo tabele, zajedno sa Partizanom i Cedevitom.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Crvena zvezda nastavlja sa pobedama u ABA ligi. Do treće uzastopne, a ukupno sedme u prvih devet kola, ekipa Dejana Radonjića je došla u duelu sa Mega Vizurom.

Crveno-beli su u najvećem delu meča bili bolji rival i na kraju zasluženo slavili rezultatom 86:78.

Mega Vizura je održavala rezultatsku neizvesnost u prvih osam minuta meča, da bi onda usledila Zvezdina serija 7:1, kojom su prvu četvrtinu rešili u svoju korist rezultatom 29:21.

Predvođena raspoloženim Blažičem i Šilbom, Zvezda je tokom druge deonice uspešno održavala stečenu prednost i na poluvreme otišla vođstvom 50:39.

Kada je početkom treće četvrtine Zvezda došla do 59:41, činilo se da je sve rešeno, ali je od tog trenutka domaći tim nekako ''povukao ručnu'', što gosti koriste, ulaze u svoj ritam i ne samo da su polako topili prednost domaćih, već je i istopili početkom poslednje deonice - 72:72!

Ipak, više od toga Mega nije mogla u ovom meču. Zvezda se konsolidovala u tim trenucima i serijum 8:0 uvela meč u mirniju završnicu.

Na kraju, najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Šilb sa 23 poena (trojke 5-8), a odličnu partiju pružio je i mladi Luka Mitrović koji je meč završio sa 14 poena. Jaka Blažič se zaustavio na 12 poena.

Na drugoj strani, najistaknutiji Radović i Dangubić sa po 16postignutih poena.

Mega Vizuri je ovo peti poraz, ali je zadržala mesto u sredinitabele.

ABA liga, 9. kolo

Cibona – Zadar 91:74
MZT Skoplje – Igokea 90:85
Olimpija – Cedevita 69:71
Solnok – Budućnost 75:84
Široki – Krka 63:68
Radnički – Partizan NIS 66:92
Crvena zvezda Telekom – Mega Vizura 86:78

Tabela:

9 kolo


Ne propustite