Zvezda se kockala ali slavila u Belorusiji

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 19.07.2012.
18:55
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su jako važnu pobedu u prvom meču drugog kola kvalifikacija za LE. Nakon sjajnog prvog poluvremena crveno-beli su dozvolili rivalu da se vrati u meč i od gotovog naprave veresiju. Postignuta četiri pogotka na strani ipak

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Crvena zvezda trijumfalno je započela svoje učešće u kvalifikacijama za LE. Iako je na poluvremenu u Vitebsku imala prednost od 0:3 konačan rezultat meča bio je 3:4 za Beograđane.

Treneri ekipa odlučili su se za sledeće sastave:

Naftan - Dovgajla, Gorbačov, Kobets, Berezovski, Naumov, Bukatkin, Zjulev (od 27. minuta Obrazov), Černih, Sorokin, Truhov, Kovalenko (od 45. minuta Gavrujško)

Crvena zvezda - Bajković, Mikić, Mladenović, Maksimović, Krneta, Milivojević, Dimitrijević, Evandro, Lazović, Milunović, Kasalica

Na početku meča crveno-beli pokušavaju da nametnu svoj stil igre i loptu drže u svojim nogama. Nema još uvek konkretnih prilika jer rivali opipavaju "puls" jedni drugima.

Prva lepa akcija Crvene zvezde viđena je u osmom minutu meča. Lazović i Mikić sjajno su iskombinovali po desnoj strani i izbacili odbarambene igrače Naftana iz igre ali je centaršut Čačanina završio u rukama golmana Dovgajle.

Samo minut nakon prve polušanse usledila je još jedna stopostotna prilika za Beograđane a zatim i pogodak. Nakon kornera koji je izveo Lazović Kasalica je glavom pogodio mrežu Belorusa. 0:1 za Crvenu zvezdu!

Zvezda uveliko nameće svoj ritam i pitanje je trenutka kada će pasti i drugi pogodak. Još jednom je tukao Kasalica nakon asistencije Mikića ali je lopta završila visoko preko prečke gola Naftana.

Primetno je da Nikola Mikić za sada zadaje najviše problema igračima Naftana jer je do sada više puta centrirao svojim napadačima koji još uvek nisu uspeli da iskoriste njegove lopte.

Dogodilo se ono što je najavljeno pre par minuta. Crvena zvezda u 17. minutu dolazi do prednosti od 0:2 nakon što je Kasalica prebacio golmana Naftana i uposlio Milunovića koji je samo sproveo loptu u mrežu.

Zjuljev se povredio, ušao je Obrazov, Bajković samo posmatrač, čini se da Zvezda neće imati nikakvih problema da ovaj meč privede kraju, iako je prošlo tek nešto više od pola sata.

U 34. minutu 3:0. Pobegao je ponovo Lazović, Milunović na pravom mestu, njegov drugi gol, praktično Zvezda je u trećem kolu.

Probao je jednom Lazović, nije bio precizan, a do poluvremena je i domaćin probao da pripreti, ali Kovalenko se nije snašao u kaznenom prostoru Beograđana.

Na početku drugog poluvremena u ekipi Crvene zvezde nema promena dok se trener Naftana odlučio za jednu. U igri je Gavruiško umesto Kovalijenka.

Crvenoj zvezdi dogodio se scenario koji je Partizan video na Malti. Maksimović je napravio jedanaesterac u 45. minutu i omogućio Gavruišku da smanji rezultat na 1:3!

Crveno-beli su bez ikakve potrebe prepustili inicijativu domaćinu koji od početka drugog poluvremena ima više loptu u posedu. Moguće je da je Robert Prosinečki zahtevao od svojih igrača da se blago povuku i čekaju kontu kako bi postigli još neki gol.

U 52. minutu Maksimović se našao na zemlji nakon duela sa jednim od odbrambenih igrača Naftana ali će ipak uspeti da nastavi meč.

Novi peh za Nikolu Maksimovića u 58. minutu. Dobio je udarac u glavu u svom šesnaestercu ali je ponovo mladi štoper uspeo da se bez problema vrati u igru.

Pokušali su fudbaleri Naftana udarcem sa dvadesetak metara ali je Bajković olako pokupio loptu i sačuvao svoju mrežu.

Evidentno je, međutim, da crveno-beli spuštaju ritam i dozvoljavaju protivniku da diktira tempo meča. Žuti kartona za Mladenovića nakon povlačenja Černiha.

Usledio je centaršut Truhova ali je na drugoj stativi loše zahvatio loptu maločas faulirani Černih.

Nikola Mikić u 67. minutu veoma loše interveniše i dozvoljava Gavrujšku da postigne drugi pogodak! 2:3 za Crvenu zvezdu.

Odmah nakon toga usledila je još jedna šansa za Naftan ali je Crvena zvezda uzvratila i u 69. minutu preko Kasalice povećala rezultat na 2:4!

U 71. minutu igru je napustio Evandro a na teren je ušao Kadu Mendeš. Nakon toga i Naftan menja. Na terenu je Žukovski a izašao je Kobets.

Stali su fudbaleri Crvene zvezde na loptu nakon perioda igre kada je Naftan umalo stigao do izjednačenja. Lazović je u 74. minutu šutirao ka golu ali je Dovgajla lako intervenisao.

Žukovski je proveo svega tri minuta na terenu a onda je uspeo da iskoristi grešku Jovana Krnete i savlada Bajkovića za 3:4!

Marko Vešović, koji je ušao na teren u 77. minutu propustio je priliku u 80. minutu pošto mu je golman Naftana odbranio udarac sa pet metara.

U 86. minutu Berezovski udara Vešovića laktom i dobija žuti karton. Sudija je bez problema mogao da razmisli i o crvenom.

Usledio je dobar šut Lazovića sa distance u 89. minutu ali je lopta za malo prešla preko gola.

Susret je završen rezultatom 3:4 za Crvenu zvezdu a revan sledi za sedam dana u Beogradu.


Ne propustite