Zvezda se kockala i pobedila

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.11.2012.
22:38
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Diva uspeli su da upišu drugu pobedu u grupi H Evrokupa pošto su u neizvesnom meču nakon produžetka slavili rezultatom 95:93 nad Kahasolom.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Izabranici Vlade Vukoičića uspeli su da upišu drugi trijumf u Evrokupu iako su se kockali u Sevilji sa ekipom Kahasola. Crveno-beli su prokockali prednost od 17 poena viška pa su u produžetku vadili kestenje iz vatre ali su uspeli da slave rezultatom 93:95 (20:17, 10:16, 15:26, 38:24, 10:12).

Početak meča u Sevilji nagovestio je da će Crvena zvezda Diva još jednom demonstrirati snagu u Evrokupu ali stvari nisu išle onako kako su se nadali crveno-beli.

Skot je na asistenciju Nelsona "zakucao" ali je onda usledio period tihovanja i četiri minuta bez postignutog poena.

Sreća je da ni domaćin nije biio previše raspoložen pa nije stvorena veća prednost. Ekipu Crvene zvezde u prvoj četvrtini u igri je održavao Igor Rakočević pa je Kahasol otišao na pauzu sa prednošću od 20:17.

Druga četvrtina nije slutila na dobro jer je Crvena zvezda u napadu imala loša rešenja ali je doborom odbranom i dalje uspevala da održava priključak.

Sjajnom serijom u završnici poluvremena od 12-0 Zvezda je uspela da se vrati u meč pa čak i da sa prednošću od 33:30 ode na odmor.

Treća četvrtina nije nagovoeštavala da će završnica meča biti neizvesna jer je Crvena zvezda u jednom trenutku imala i plus 17 ali je zato četvrta deonica donela pad u igri srpske ekipe pa je Kahasol uspeo da se vrati u meč uz 38 postignutih poena.

Crveno-beli su do kraja meča ispustili prednost i dozvolili da pet sekundi do kraja prime trojku za izjednačenje pa se otišlo u produžetak uz rezultat 83:83.

Produžetak je doneo novu neizvesnost i rezultatsku klackalicu. Domaćin je bolje otvorio ovaj deo igre ali je Crvena zvezda uspela da se vrati u meč i na kraju slavi rezultatom 93:95.

U redovima domaće ekipe najbolji pojedinci bili su Brajan Ejsburi sa 24 postignuta poena a pratio ga je Satoranski sa 24 ubačenim poenom.

Luka Bogdanović bio je treći najbolji igrač Kahasola sa 15 poena dok je Milenko Tepić igrao svega četiri minuta i ubacio dva poena.

U ekipi Crvene zvezde briljirali su Igor Rakočević i Raško Katić. Plejmejker Beograđana ubacio je 25 poena uz dve asistencije i tri skoka.

Bivši košarkaš Partizana, Raško Katić postigao je 16 poena ali je odradio sjajan posao pod košem i upisao sedam skokova i jednu blokadu.

Na taj način, Crvena zvezda je upisala drugu pobedu u grupi H i zauzela prvu poziciju u grupi pošto je Orlean slavio nad Sasarijem rezultatom 88:75.

Ne propustite