Zvezda se rastala sa Almondom

Autor: Miloš Marković
nedelja 21.10.2012.
12:47
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Kao što je i najavljivano, košarkaški klub Crvena zvezda prekinuo je saradnju sa Amerikancem Morisom Almondom.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Razočaravajuće igre na startu nove sezone i loši rezultati crveno-belih uslovili su promene u igračkom kadru.

Kao što je najavio predsednik kluba, rezovi su započeti prekidom saradnje sa Morisom Almondom koji je potvrđen na zvaničnom sajtu kluba.

“KK Crvena zvezda DIVA sporazumno je raskinula ugovor sa Amerikancem Morisom Almondom. Stručni štab i rukovodstvo crveno-belih nije bilo zadovoljno igrama američkog internacionalca pa je došlo do okončanja saradnje.

Almond je doveden kao veliko pojačanje, sa oreolom najboljeg strelca razvojne NBA lige i nekadašnjeg 25. pika na draftu, ali 27-godišnji krilni košarkaš nije opravdao očekivanja. Na dosadašnjih pet utakmica prosečno je beležio šest poena uz samo 38 odsto realizacije i 3,6 skokova po meču.

Završetkom saradnje sa Almondom KK Crvena zvezda DIVA u najskorijem roku pokušaće da pronađe adekvatnu zamenu i igrača koji će u značajnoj meri doprineti poboljšanju rezultata. Ambicije KK Crvena zvezda DIVA u ovoj sezoni i pored slabijeg starta ostaju iste, neće se menjati. Ali, ono što će stručni štab i rukovodstvo kluba zahtevati da se promeni je svakako odnos i pristup igri celokupnog igračkog kadra i mnogo veća borbenost u nastavku sezone.”, navodi se u klupskom saopštenju.

Inače, navijači Crvene zvezde su se zabrinuli da bi klub mogao da napusti i drugi Amerikanac, Elton Braun, koji je otputovao u Ameriku.

Ipak, on je to uradio u dogovoru sa klubom pošto je postao otac i u narednim danima će se vratiti u Beograd.


Ne propustite