Zvezda se zagreva za Kup, Rad bi da ruši tradiciju (19.00)

Autor: Miloš Marković
subota 12.05.2012.
14:08
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda se na Marakani oprašta od svojih navijača za ovu sezonu, ali i priprema za finalni duel Kupa koji je očekuje tokom naredne nedelje.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Crveno-beli se u okviru 29. kola večeras na svom stadionu sastaju sa ekipom Rada.

U završnici ligaške sezone koja nema takmičarski značaj za vicešampiona, sve misli su okrenute finalu Kupa i utakmici protiv Borca iz Čačka koja se igra u sredu 16. maja, s početkom u 20 časova.

"Kako budemo igrali protiv Rada tako će biti i protiv Borca.", rekao je Robert Prosinečki.

Ipak, strateg Crvene zvezde naglašava da njegova ekipa na oproštaju od domaće publike ima veliku želju da ostavi dobar utisak.

Na ovosezonskom oproštaju na našem stadionu želimo da ostavimo dobar utisak i da pobedimo. Trijumf bi nam puno značio jer je to uvertira za finale Kupa.”, ističe on.

Kada je u pitanju sastav sa kojim će Robi dočekati Građevinare, trener Zvezde ističe da će kompletnu završnicu sezone izneti igrači koju si nosili najveći teret ovog proleća.

Igraće ekipa za koju mislim da je najbolja u ovom trenutku. Luka Milivojević pauziraće zbog kartona, dok su Evandro i Dimitrijević povređeni. I pored toga, svako ko bude igrao daće svoj maksimum i učiniti sve da trijumfujemo. Želimo da pobedimo sve utakmice do kraja i da ovu polusezonu završimo bez poraza.”, rekao je Robert Prosinečki.

Da nas bez obzira na izostanak rezultatskog značaja očekuje jedna dobra fudbalska predstava potvrdio je i trener ekipe Rada Marko Nikolić.

Postoje uslovi da publika vidi dobar fudbal. Meč se igra u večernjem terminu, ulaz je besplatan, očekujem dosta navijača. U timu zaista vlada odlična atmosfera i nadam se da će to momci prikazati i na terenu.”, rekao je trener čija ekipa dvadeset godina nije pobedila na Marakani.

“Čini mi se da Rad u poslednjih dvadeset godina nije slavio na stadionu Crvene zvezde. To je svakako dodatni motiv, jer tradicija je tu da bi se srušila.”

Sigurno je da ćemo igrati muški.”, obećava Marko Nikolić.

Inače, meč na Marakani između domaće Crvene zvezde i gostujućeg Rada se igra sa početkom u 19 časova.


Ne propustite