Zvezda - šta dalje?

Autor: Boris Jovanović
petak 18.05.2012.
09:08
Izvor: Sportske.net

Kup je samo predjelo, crveno - beli najavili juriš na titulu. Ipak suva želja nije dovoljna, a i sam Prosinečki svestan da sve zavisi od potražnje za najboljima ali i mogućnosti da dovede igrače koje želi.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Kup je proslavljen i arhiviran, sezona koja je izgledala crno u decembru dobila je neke svetlije obrise. Trofej je uvek dobrodošao, ali čini se da je Zvezda ipak zadovoljnija pobedama nad Partizanom, koje su dobra ocena za narednu sezonu.

"Imamo argumente da verujemo da ćemo slaviti naredne sezone", kaže Robert Prosinečki i ponavlja da bi 17. juna voleo da zna na koga može da računa.

To je priča koja se ponavlja svakog leta, ali nije realno da ta želja trenera Zvezde bude ispunjena.

Srpski klubovi ma koliko to bilo neprijatno saopštiti su treća ruka kada su stranci u pitanju, a i domaći igrači gledaju do poslednjeg trenutka ka nekim drugim ligama, pogotovo kada su u pitanju povratnici iz inostranstva.

Drugim rečima, ko jednom ode iz našeg šampionata, nerado se vraća, o razlozima smo pisali mnogo puta.

Sigurno da bi najbolji put bio zadržati postojeći tim i pridodati još par igrača, ali to je utopija.

Probaće na "Marakani" da zadrže i Lazovića i Evandra, ali njihov ostanak nije siguran verovatno ni do kraja avgusta. Jer upravo se u finišu prelaznog roka klubovi odlučuju da kupuju, sećate se kako je prošlog leta recimo otišao Tošić.

Sigurno je da Zvezda neće prodati igrače koji su stigli u januaru i koji su zalog za budućnost.

Ali ako odu Bajković, Mikić, Tošić, Evandro, Lazović, Prosinečki ponovo mora da pravi novi tim jer su u pitanju nosioci igre.

"Mi ćemo i dalje biti daleko od titule ako budemo stvarali novu ekipu", rekao je u noći kruševačkog trijumfa kapiten Mikić, a prenosi "Sportski žurnal".

On prvi ima dozvolu za odlazak, a Zvezda nema rešenje po desnoj strani. To znači da će morati da traži zamenu, što opet iziskuje vreme...

I tako u krug...

U svakom slučaju dobro bi bilo da se jasno odredi budžet, da on ne zavisi od prodaje igrača, ma koliki bio i da se odredi određeni datum do koga igrači mogu da odu...

Znamo, deluje kao pusta želja, ali ko zna, možda bi Gasprom mogao da je pretvori u stvarnost...

Ne propustite