Zvezda - Šta je s Daudom?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 22.02.2013.
11:58
Izvor: Sportske.net

Zvezdina dugovanja u slučaju fudbalera, koji je trebalo da bude ogromno pojačanje Crvene zvezde, ne igraju ulogu. Abiola Dauda ima ozbiljnih zdravstvenih problema i najverovatnije neće igrati za crveno-bele tokom proleća. Njegov slučaj ipak povlači mnoga

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Iako je Borac iz Čačka povukao menicu na 118.000 evra i time pomogao čelnicima Zvezde da se izbore sa blokadom računa do sutra u ponoć ta misija mogla bi da se ispostavi kao nepotrebna jer jedno od tri pojačanja crveno-belih najverovatnije neće biti registrovano za prolećni deo sezone.

Problem ovoga puta nije blokada računa i zabrana FSS-a.

Naime, na adresu fudbalskog kluba Crvena zvezda stiglo je pismo sa iscrpnim izveštajem lekarskog pregleda Abiole Daude u kome stoji da Nigerijac ima ozbiljnih problema sa srčanim mišićem i vrlo verovatno neće dobiti dozvolu lekara da nastupa za Zvezdu.

"Na osnovu dokumentacije za fudbalera Abiolu Daudu i uvida u istu, obaveštavamo vas da pomenuti igrač ne bi mogao da dobije dozvolu da nastupa u zvaničnim fudbalskim takmičenjima, a koja se odnosi na zdravstvenu sposobnost igrača. Potrebna su dopunska ispitivanja koja podrazumevaju ponovni ultrazvučni pregled srca, test opterećenja i koronarografiju. Ovi pregledi mogu se izvršiti 21. februara 2013. u KC Srbije u Beogradu. Nakon ovih pregleda igrač će dobiti potvrdu o zdravstvenom stanju i mišljenje o njegovoj daljoj sportskoj aktivnosti", navodi "Sport" izveštaj koji su pored Ristića i Biočine potpisali i prof. dr Arsen Ristić (kardiolog) i dr Mladen Kočica (kardiohirurg).

Kako su se fudbaleri Crvene zvezde u Beograd vratili tokom popodneva nije bilo vremena da Dauda obavi pomenute preglede pa će oni biti urađeni tokom dana.

U međuvremenu, najnoviji razvoj situacije sa tamnoputim napadačem otvara pitanje da li je moglo ranije da se utvrdi da postoji problem?

Naime, jasno je da Dauda predstavlja igrača koji bi potpuno spreman zasigurno činio razliku na terenu, u pitanju je fudbaler koji bi doneo kvalitet više u srpski fudbal.

Ipak, u javnosti su se pojavile informacije da je ovaj fudbaler u svom bivšem klubu igrao na sopstvenu odgovornost, da je njegovo zdrvstveno stanje dobro poznato te da je sa Kalmarom ugovor potpisao na sopstvenu odgovornost i da je upravo loše zdravstveno stanje glavni razlog zbog koleg nije potpisan novi ugovor.

Inače, Crvena zvezda se po drugi put u kratkom vremenskom roku suočava sa sličnim, gotovo identičnim problemom.

Nedavno je, kao što je poznato, otkriveno da Natanijel Asamoa ima problema sa miokarditisom te da mu je karijera ugrožena, u prošlosti je bilo još slučajeva sa fudbalerima koji su nosili crveno-beli dres.

U svakom slučaju, navijačima Crvene zvezde ostaje nada da će detaljni pregledi koji će biti odrađeni u toku dana, dati pzitivne rezultate i da će Dauda, ukoliko se izmire finansijske obaveze, na proleće zaigrati u crveno-belom.



Ne propustite