Zvezda - Trener je nov, a igrači?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 23.06.2013.
12:10
Izvor: Sportske.net

Ima li Slaviša Stojanović bilo kakve garancije da će biti napravljen respektabilan tim. Da li će klub jasno i glasno reći kojim putem ide i šta je cilj?

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Već smo konstatovali da je najmanji problem koji Zvezda ima trener i da odlazak Sa Pinta ne menja ništa, jer sa igračima koje ima nikakav iskorak nije moguć.

I neki od čelnika su posredno priznavali da je klub potrošio novih pola godine na polumere, da mora da preseče, da krene u promene koje podrazumevaju bolne rezove, ali i jasnu projekciju budućnosti.

Slaviša Stojanović je prihvatio Zvezdinu ponudu, pregovori su zaključeni u subotu uveče, ali postoje li bilo kakve garancije za slovenačkog trenera kada je u pitanju tim.

Jer on praktično ne postoji, nekoliko igrača je dobilo raskid, prodat je Spajić, Zvezda mora da dovede praktično čitavu odbranu, a trebalo bi da pojača i druge linije.

Mnogo je imena u opticaju, od nerealnih meta tipa Dejan Stanković i Marko Pantelić, do Ninkovića koji je želja u svakom prelaznom roku.

Trebalo bi oformiti tim što pre, pretpostavlja se da bi novi igrači trebalo da se priključe ekipi u Čatežu na bazičnim pripremama, proteklih godina su ključni fudbaleri stizali krajem avgusta i onda praktično nespremni igrali jesen.

Pozadina svega je novac, ako ga bude bilo, stići će i respektabilna pojačanja, ali sa druge strane tamo gde su par igrača plaćena, a ostali čekaju novac, sreće nema.

"Ne želim da igram u timu u kome sam ja zadovoljan, a ostali nisu", objasnio je nedavno Miloš Ninković koji na Zlatiboru čeka rasplet. Od poteza Zvezde naredne nedelje mogao bi da zavisi njegov dolazak.

Novac od prodaje igrača ne može se očekivati brzo,  za Zvezdu bi "Bronhi" bio da Turci ili Belgijanci kupe narednih par nedelja Milivojevića koji je igrač sa solidnom cenom, ali za sada nema najava da će ponuda stići početkom jula.

Direktor Stojadinović je prva pojačanja najavio do kraja sledeće nedelje, u narednih pet dana, uz Kovačevića iz Spartaka, mogao bi da stigne i Grbić na pozajmicu, možda i Ninković, kao i štoper Fatić koji je svojevremeno bio u Interu i Đenovi, a prethodne dve sezone proveo na pozajmicama u Empoliju, Veroni i Lećeu. On je svojevremeno bio u mlađim kategorijama Zvezde...

Vreme curi, crveno-beli kasne, stvari moraju da se odvijaju mnogo brže...

Ne propustite