Zvezda "trilingom" častila Ćirovu Slobodu

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 05.02.2014.
15:55
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde vezali su četvrtu uzastopnu pobedu u sklopu priprema za prolećni deo sezone, a u sredu je pred izabranicima Slaviše Stojanovića pala tuzlanska Sloboda na čijoj klupi sedi Miroslav Ćiro Blažević.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Vicešampion Srbije nastavio je da ređa pobede na pripremama u Sloveniji, pošto je u četvrtoj kontrolnoj utakmici, igranoj u SC "Bonifika" u Kopru, savladao drugligaša iz BiH, ekipu Slobode iz Tuzle.

Kontrolni duel Crvene zvezde i Slobode najavljivan je kao prvi nakon skoro 23 godine ali u njemu nije bilo ničega od nekadašnjih uzbuđenja koja su mogla da se vide u vreme dok su dva tima bila bitke u Prvoj saveznoj ligi SFRJ.

Crvena zvezda je slavila rezultatom 3:0 (0:0), a po broju stvorenih prilika Beograđani su lako mogli i do mnogo ubedljivije pobede.


Čitav meč protekao je u znaku terenske inicijative koju su imali izabranici Slaviše Stojanovića a najbolje prilike u prvom delu meča propustili su Mrđa i Milijaš.

Najbolji strelac jesenjeg dela sezone u JSL našao se u 30. minutu oči u oči sa golmanom Hadžićem koji je sjajno intervenisao i sačuvao svoju mrežu. Nedugo potom Sloboda je imala svoju jedinu i najbolju šansu na utakmici.

Pašić je šutirao iskosa sa desne strane ali je lopta završila pored gola. U 37. minutu Milijaš je za malo bio neprecizan iz slobodnog udarca pa se na odmor otišlo nerešenim rezultatom 0:0.

U poluvremenu su se legende Jugoslovenskog fudbala, Ćiro Blažević i Dragan Džajić pozdravili i razmenili nekoliko reči a potom je meč nastavljen.

Zvezda je nastavila da diktira tempo tokom drugog dela susreta a prvi gol viđen je u 50. minutu nakon penala koji je sigurno izveo Miloš Ninković. U tom trenutku Sloboda je ostala sa igračem manje na terenu zbog igranja rukom jednog od defanzivaca a crveno-beli su do kraja materijalizovali brojčanu prednost.

Nejc Pečnik je povisio na 2:0 u 52. minutu a onda su Lazović i Milijaš propustili dve dobre prilike da povise na 3:0.

Konačan rezultat postigao je Luka Milunović u 75. minutu. Odbijena lopta došla je na levu stranu šesnaesterca Slobode gde se nalazio Milunović koji je lepim udarcem po zemlji matirao danas sjajnog golmana Hadžića.

Duel Slobode i Crvene zvezde poslužio je Slaviši Stojanoviću da priliku pruži oporavljenom Đorđu Rakiću koji je nakon više od šest meseci zaigrao za crveno-bele.

Iskusni napadač propustio je priliku da u 88. minutu postigne prvi gol za Zvezdu od svog dolaska u klub ali nema sumnje da je Rakiću bilo važno to što se konačno našao na terenu i odigrao koji minut u dresu kluba u koji je stigao još prethodnog leta.

Ne propustite