Zvezda u humanoj nedelji...

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 24.12.2012.
15:27
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Košarkaški klub Crvena zvezda nastavlja sa društveno odgovornim akcijama.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Praksa koju su prošle sezone započeli preko tadašnjih prvotimaca Omara Tomasa i Adama Morisona, crveno-beli nastavljaju i ove godine.

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju sa humanitarnim radom koji ima za cilj, ne samo materijalnu pomoć, već i edukaciju mladih i skretanje pažnje javnosti na neke od problema modernog društva.

Takođe, Crveno-beli su se u nekoliko navrata trudili da utiču i na popularizaciju košarke pa su tako imali svoju ulogu i na Dečjem sajmu, a tokom održavanja završnog turnira Kupa Radivoja Koraća u Nišu Crvena zvezda je poklonila sportsku opremu KK Nibak koji veoma uspešno radi sa mlađim selekcijama.

U ovoj sezoni, Zvezdaši su sarađivali sa organizacijom „Živimo zajedno“, a novčana pomoć uplaćena je i na račun Udruženja CF Srbija koje pomaže obolelima od cistične fibroze.

Poslednja nedelja decembra takođe će biti beležna humanitarnim aktivnostima.

Košarkaši Crvene zvezde DIVA posetiće mališane na dečjem odeljenju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije kojima će podeliti Novogodišnje paketiće. Takođe, u sredu 26. decembra u 20 sati biće organizovana humanitarna utakmica pod nazivom Tijana, ti si naše srce. Na ovom revijalnom meču osim reprezentacije OŠ Ivo Andrić i pionira Crvene zvezde učestvovaće poznate ličnosti i novinari, a prvotimci crveno-belih biće u potpuno drugačijim ulogama.

Cena ulaznice za ovaj meč je 200 dinara, a sav prihod namenjen je Tijani Ognjanović, osmogodišnjoj devojčici kojoj je za transplataciju srca neophodno 200.000 evra.

Ne propustite