Zvezda u suzama!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.09.2013.
16:56
Izvor: Sportske.net

Samo zahvaljujući Bobanu Bajkoviću, fudbaleri Crvene zvezde nisu doživeli teži poraz od Voždovca na Vračaru. ''Zmajevi'' na kraju slavili golom Marušića, u drugom poluvremenu domaći imali četiri sjajne šanse, ali i Zvezda u samom finišu meča.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Posle šestog kola Superlige, fudbaleri Crvene zvezde već imaju šest bodova zaostatka za vodećim Partizanom!

Ekipa Slaviše Stojanovića doživela drugi poraz u sezoni, ovog puta na gostovanju Voždovcu rezultatom 1-0 i još više umanjila šanse za toliko željenom titulom.


Zvezda je nešto bolje ušla u meč. Imali su gosti inicijativu, veći posed lopte, a prvu priliku imali su već posle minut igre, kada je Dauda bio na nekih sedam metara od gola, ali nije uspeo da savlada golmana domaćih Perića.

Novu priliku Zvezda je imala u devetom minutu, kada je novajlija iz Jagodine Gogić šutirao glavom pod prečku posle kornera, ali je Perić opet sjajno intervenisao.

Da Voždovčani nisu bez napadačkih ambicija, prvi put su najavili u 13. minutu, kada je Đorđević bio u izglednoj situaciji iskosa sa leve strane, ali je njegov udarac zaustavio sjajni Bajković. Akcija domaćih se nastavila, pokušao je i Babović, ali se Zvezda odbranila.

Slede nove propuštene prilike za Zvezdu - Ninković, pa Pečnik, a kada je i Dauda u 26. minutu prokockao još jednu šansu za goste, usledila je kazna.

Kontra domaćih preko Marušića, Darko Lazić se okliznuo, ostavio fudbalera Voždovca u situaciji jedan na jedan sa Bajkovićem i golman Zvezde je ovog puta bio nemoćan - Voždovac vodi sa 1-0 od 27. minuta!

Zvezda je do kraja prvog poluvremena pokušala da pojača pritisak na polovini domaćih, ali su se ''Zmajevi'' organizovano branili i uspeli da sačuvaju stečenu prednost.

Očekivalo se da će Zvezda nastaviti ofanzivno u nastavku, ali umesto toga, potpuno druga slika. Tek što je počelo drugo poluvreme, stopostotna prilika za Đilasa da duplira prednost domaćih. Gotovo preslikana situacija iz 27. minuta, ali ovog puta udarac Đilasa uspeva da zaustavi Bajković, besan na svoje saigrače iz odbrane!

To, međutim, nije bilo sve kad su u pitanju sjajne prilike za domaće. U nastavku još po jedna stopostotna za Marušića i Đilasa ali je samo zahvaljujući Bajkoviću ostalo minimalnih 1-0.

U samom finišu meča, Zvezda je krenula na sve ili ništa, gledali smo potpuni pritisak ka golu domaćih, ali ni Dauda, ni Martinović dva puta, pa na kraju ni Kasalica i Mrđa nisu uspeli da savladaju raspoloženog golmana Perića, koji je na kraju izrastao u junaka pobede!

Posle ovakvog epiloga, stanje na vrhu tabele izgleda ovako: Partizan 16, Čukarički 14, Radnički Niš (meč manje), Novi Pazar,  Crvena zvezda po 10, a Voždovac na šestom mestu ima bod manje...

Voždovac: Perić, Jašić, Nikolić, Lalić, Obradović, Dragović, Đorđević, Milovanović (od 58. Sekulić), Babović (od 89. Vasiljević), Marušić, Đilas (od 69. Ožegović). 

Crvena zvezda:
Bajković, Petković, Martinović, Lazić (od 74. Mrđa), Mijailović, Kovačević, Gogić, Vešović (od 46. Kasalica), Ninković, Pečnik (od 42. Milunović), Dauda.

Ne propustite