Zvezda zadala novi udarac Partizanu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 30.04.2014.
20:58
Izvor: Sportske.net

Posle bolnog poraza od Cedevite u polufinalu fajnal-fora ABA lige, Partizan doživeo još jednu lekciju, ovog puta u petom kolu Superlige protiv ''večitog rivala''. Partizan imao 15 poena razlike na poluvremenu, ali su crno-beli i to prokockali...

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

U derbiju petog kola Superlige, košarkaši Crvene zvezde Telekom savladali su Partizan sa 75:72 i sada su jedina neporažena ekipa na vrhu tabele.

Počelo je vođstvom Partizana od 3:0, da bi Zvezda uzvratila svojom serijom od pet vezanih poena i tokom narednih par minuta imala je blagu rezultatsku prednost.

Posle 11:7 za Zvezdu, Partizan je uzvratio poenima Milutinova, pa trojkom Pavlovića vraća prednost na svoju stranu - 12:11.

Rezultatska ''klackalica'' potrajala je do finiša prve deonice, a onda je odlični Pavlović svojim poenima doneo Partizanu ''plus četiri'' - 20:16 posle prvih deset minuta igre.

To je bio samo početak sjajnog perioda igre crno-belih u drugoj četvrtini. Predvođeni Pavlovićem, košarkaši Partizana u uvodnim minutima druge četvrtine stižu do 27:16, a ovu seriju crno-belih konačno je prekinuo Radenović, prvim poenima Zvezde u drugoj četvrtini.

Preko Radenovića i Dženkinsa, Zvezda je nešto kasnije uspela da priđe na ''minus pet'' - 29:24, ali onda kreće Partizanova furiozna završnica prvog poluvremena, u režiji Milutinova, Pavlovića i Bertansa i Vujoševićev tim odlazi na poluvreme sa maksimalnih 15 poena razlike - 43:28!

A kako je Partizan završio prvo, tako je Zvezda započela drugo - za tili čas se istopila ova Partizanova prednost, što je mnoge podsetimo na završnicu meča sa Cedevitom, kad su crno-beli prokockali 11 poena viška.

Zvezda je za samo tri minuta igre uspela da serijom 9:0 priđe na šest poena zaostatka (43-37), ali zatim uzvraćaju Pavlović i Bogdanović za novu dvocifrenu prednost - 47:37.

Ipak, period nešto bolje igre Partizana nije dugo potrajao, Zvezda ponovo hvata svoj ritam i u finišu treće deonice već je stigla na 51:48.

Bilo je već tada jasno da ćemo u poslednjoj četvrtini gledati potpuno neizvesnu završnicu. Partizan jeste imao blagu prednost, ali mu je Zvezda konstantno bila za petama.

I onda, na minut i po do kraja, Blažič krade loptu u odbrani, onda pogađa uz nameran faul Pavlovića i Zvezda vodi 71:70!

Partizan se ispromašivao u poslednjem napadu, posle čega je Simonović pogodio trojku na 18 sekundi pre kraja i na semaforu je 74:70 za crveno-bele.

Duško Vujošević je uzeo tajm-aut, posle koga su promašivali i Beratns i Bogdanović, sekunde su prolazile, da bi konačno Tepić na pet sekundi pre kraja smanjio na 74:72.

Do kraja, Nelson pogađa jedno slobodno bacanje za konačnih 75:72 za Crvenu zvezdu!

Crveno-bele su do pobede predvodili Radenović sa 17 i Boban Marjanović sa 15 poena, dok su u Partizanu najbolji bili Pavlović sa 20 i Milutinov sa 13 postignutih poena.

Ne propustite