Zvezda – Zakucavanjima do pobede

Autor: Miloš Marković
četvrtak 30.05.2013.
12:15
Izvor: Sportske.net

U pobedi Crvene zvezde nad Mega Vizurom svojim potezima posebno su se izdvojili Damarkus Nelson i Marko Simonović, koji su svojim zakucavanjima probudili navijače i poneli svoj tim do trijumfa.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Crvena zvezda je slavila u prvoj utakmici polufinalne serije plej-ofa protiv Mega Vizure rezultatom 78:61.

Izabranici trenera Radonjića se nalaze u sjajnoj seriji pobeda, nošeni vatrenom podrškom sa tribina košarkaši Crvene zvezde uspeli su da steknu važnu prednost.

Jedan od košarkaša koji je posebno motivisao navijače i podstakao ih na još glasnije navijanje bio je Damarkus Nelson koji je izveo sjajno zakucavanje između dva protivnička igrača.

„Znao sam da je zakucavanje bilo jedini način da u tom momentu postignem taj koš."

"Krenuo sam snažno na prodor, kočio sam koliko sam mogao i lopta je ušla u koš. To je bio potez koji nam je bio potreban da bismo preokrenuli neke stvari na terenu. To zakucavanje nas je defitivno pokrenulo, nakon toga smo ostvarili seriju poena i odlepili se od protivnika.“, ističe emotivni Nelson koji deli uzbuđenje sa navijačima.

„Ovo su uzbudljivi trenuci - igramo za trofej. Publika je bila sjajna, u tim momentima nam je bila potrebna njihova podrška, bilo nam je potrebno da budu još glasniji, da nam prenesu njihovu energiju."

"To sam uradio delimično i zbog toga da bi svojom reakcijom pomogli meni i mojim saigračima. Neki od nas su bili fizički istrošeni pošto smo odigrali dosta minuta do tada. Bila nam je potrebna mala pomoć navijača, a oni su nam je dali.“, rekao je za zvanični sajt kluba Nelson.

Još jedan sjajni potez koji se izdvojio sa sinoćne utakmice bilo je takođe efektno zakucavanje koje je priredio Marko Simonović.


Ne propustite