Zvezda zauzela vrh tabele!

Autor: Darko Mitrović
subota 22.02.2014.
20:03
Izvor: Sportske.net

Već prvo kolo donelo je smenu na vrhu tabele. Kiks Partizana u Novom Pazaru iskoristila je Crvena zvezda, koja je na Marakani, pred oko 24.000 gledalaca savladala Javor.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Ono što su navijači Crvene zvezde dugo priželjkivali, dogodilo se već posle prvog prolećnog kola domaće Superlige.

Pobedom nad Javorom rezultatom 2:1, beogradski crveno-beli preuzeli ulogu lidera na tabeli i posle remija Partizana u Novom Pazaru, sada imaju bod prednosti u odnosu na ''večitog rivala'' na čelu tabele!

Zvezda je od samog starta meča preuzela inicijativu, a u prvom planu bio je odlični Darko Lazović, koji je odmah pokazao koliko je nedostajao crveno-belkima tokom jesenjeg dela sezone.

Svojim probojima po desnoj strani terena i centaršutevima, pravio je pravu pometnju u redovima gostiju i iako se nije upisao u strelce, ima ogromne zasluge za pobedu crveno-belih u večerašnjem meču.

Upravo je Lazović kreirao i prvu priliku za Zvezdu u devetom minutu, kada je izvanredno centrirao ka Mrđi, ali napadač Zvezde glavom šutira tik iznad prečke.

Nešto kasnije, Mrđa je propustio još jednu priliku, ali se inicijativa Zvezde isplatila na isteku prvih pola sata igre.

Tada je lopta bila na levoj strani terena, kod debitanta Ljuba Nenadića. On je odlično centrirao na drugu stativu za Daudu, koji udarcem glavom šalje loptu u mrežu - 1:0.

Posle vodećeg gola Zvezda je delovala poletnije, kao da su crveno-beli skinuli veliki psihološki pritisak sa svojih pleća.

Imali su konstantnu inicijativu, a ona je ponovo rezultirala golom u finišu prvog poluvremena. Dauda je počeo akciju kroz sredinu, prosledio zatim loptu na desnu stranu, odakle Lazović cenrira za Pečnika, a ovaj koristi neodlučnost golmana Javora i Zvezda vodi sa 2:0.

zvezda

foto: beta

U sjajnoj atmosferi dočekali su crveno-beli kraj prvog poluvremena, ali u nastavku su imali dosta problema da stečeno i sačuvaju.

Naime, izuzev sjajne prilike Daude u 60. minutu, ponovo posle asistencije Lazovića, Javor je bio mnogo opasniji.

U 67. minutu Zlatković posle centaršuta sa desne strane koristi konfuziju u Zvezdinoj odbrani, smanjuje vođstvo Beograđana i potpuno vraća u igru Ivanjičane - 2:1.

I narednih nekoliko minuta proteklo je u znaku gostiju, koji su imali još dve sjajne prilike za izjednačenje, ali su se crveno-beli nekako odbranili.

Najpre su Bajković i Pavićević uspeli da izbiju loptu ispred svog gola posle šuteva gostiju, a onda je i Dražić bio u sjajnoj kontri, kada ga je maestralno zaustavio Kovačević ispred golmana Bajkovića.

Trener Zvezde je izmenama zatim uspeo da prekine ovaj nalet gostiju, smiri igru i crveno-beli su uspešno završili posao.

Crvena zvezda: Bajković, Petković, Pavićević, Kelhar, Nenadić, Kovačević, Milijaš (Gogić od 72.), Lazović (Savićević od 85.), Pečnik, Mrđa, Dauda (Kasalica od 72.).

Javor: Lazović, Đorđević, Milović, Đokić (Vidić od 46.), Gojačanin (Josović od 80.), Šofranac, Ivelja (Zlatković od 46.), Docić, Veselinović, Milošković, Dražić.

Ne propustite