Zvezda želi da popravi utisak iz Moskve

Autor: Beta Beta
ponedeljak 19.11.2012.
15:12
Izvor: Beta, Sportske.net

Odbojkašice Crvene zvezde će u meču sa Dinamom imati ulogu autsajdera, ali najavljuju da će pružiti svoj maksimum.

okcrvenazvezda.com
okcrvenazvezda.com

Povezane vesti

Trener odbojkašica Crvene zvezde Ratko Pavličević rekao je danas da njegova ekipa ne gaji iluzije da može da pobedi Dinamo iz Moskve u četvrtom kolu Grupe F Lige šampiona, ali da veruje da može da namuči ruski tim.

"Na nama je da im pružimo bolji otpor nego u Moskvi, što neće biti lako. želim da se moje igračice više potrude u ovom meču i da nam onaj set iz Moskve da polet i pozitivnu energiju. Ne gajimo iluzije da možemo da ih pobedimo, ali verujemo da možemo da ih namučimo više nego u prvom meču", rekao je Pavličević na konferenciji za medije u Sportskom društvu Crvena zvezda.

Pavličević je kazao da je zadovoljan što je njegov klub uspeo da osvoji jedan set u prvom meču protiv Dinama, koji je odigran u Moskvi.

"Generalno možemo da budemo zadovoljni rezultatom ostvarenim u Moskvi kada smo im uzeli set, ali moramo da budemo oprezni i realni prema njihovim ambicijama, jer oni poseduju veliki kvalitet, kako igrački tako i trenerski", kazao je Pavličević.

Srednji bloker Zvezde Jovana Stevanović istakla je da će ona i njene saigračice pokušati "da ukradu iskustvo" od odbojkašica Dinama.

"Dobro je što igramo protiv iskusne ekipe od koje možemo da ukrademo to iskustvo. Moraćemo da damo sve od sebe i nadam se da ćemo da ih pobedimo, a ne da im uzmemo samo set kao u Moskvi. Igramo na našem terenu i nadamo se da ćemo uz podršku navijača imati dobru zabavu i igrati dobru odbojku", istakla je Jovana Stevanović.

Trener Dinama Svetlana Ilić rekla je da Zvezda ne treba da strahuje od njene ekipe.

"Zvezda ima veoma mladu ekipu, koja ne treba da strahuje od moje ekipe, jer će njihov veliki talenat uskoro doći do izražaja. Kada su na terenu ne treba da se plaše grba Dinama, već da razmišljaju samo o svojoj igri i da se bore", rekla je Svetlana Ilić.

"U ovaj meč ulazimo maksimalno profesionalno i naše obaveze u klubu nalažu da ne možemo da se zadovoljimo samo proslaskom u naredni tok takmičenja. Naš plan je da odemo na završni turnir Lige šampiona",
dodala je ona.

Odbojkašica Dinama Nataša Osmokrović ocenila je da Zvezda ima mladu i perspektivnu ekipu.

"Zvezda je jedna vrlo mlada ekipa i sigurna sam da one mogu da pruže bolji otpor nego u Moskvi jer igraju kod kuće",
kazala je hrvatska odbojkašica.

Zvezda će dočekati Dinamo sutra od 18.00 u hali Šumice u Beogradu.

Ne propustite