Zvezdi derbi za zaborav!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 02.11.2013.
20:00
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan u 145. "večitom" derbiju zahvaljujući autogolu Milana Obradovića u 19. minutu utakmice. Derbi obeležio loš fudbal sa malo prilika i divljanje navijača na južnoj tribini ali vicešampion Srbije pobedom ponovo ul

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Vicešampion Srbije vratio se u trku za titulu minimalnom pobedom u 145. "večitom" derbiju koji je rešio defanzivac Partizana Milan Obradović autogolom u 19. minutu igre.

Crvena zvezda -
Bajković, Vešović, Mijailović, Krneta, Lazić, Milijaš (od 83' Mladenović), Gogić, Pečnik, Ninković (od 90'+2 Savićević), Kasalica, Dauda (od 88' Mrđa)

Partizan -
Stojković, Obradović, Volkov, Stanković, Ostojić, Gulan (od 46' S. Ilić), Marković, Jojić, Ninković (od 69' Luka), A. Živković (od 86' Grbić), Kojić

Prvo poluvreme 145. "večitog" derbija može se podeliti u dve celine koje je podelio autogol Milana Obradovića u 19. minutu.

Početak susreta obeležila je rovovska borba na sredini terena uz malo lepih poteza i prilika za postizanje golova. Prva konkretna prilika na utakmici viđena je u 17. minutu nakon kornera Partizana, posle kojeg je Andrija Živković tukao po zemlji sa dvadesetak metara ali je Boban Bajković uspeo da ukroti taj udarac.

Živkovićev udarac kao da je najavio najveće uzbuđenje u prvom delu meča i jedini pogodak koji je viđen u prvih 45 minuta. Kasalica je oboren na dvadesetak metara od gola Partizana od strane Nikole Gulana a Nenad Milijaš pokušao je da savlada Stojkovića.

Kapiten Crvene zvezde tukao je snažno, Stojković je odbio loptu do Ninkovića koji je glavom vraća u peterac gostiju gde Milan Obradović neshvatljivo lošom intervencijom glavom pogađa mrežu svog golmana i donosi Zvezdi prednost od 1:0!

Od tog trenutka fudbaleri Crvene zvezde postavljaju se na svojoj polovini i svesno prepuštaju protivniku inicijativu, čekajući na grešku i priliku da iz kontre dođu do drugog gola.

Crno-beli jesu imali veći posed lopte u toku drugog dela prvog poluvremena ali se iz njega nije izrodilo ništa što bi moglo da donese poravnanje rezultata gostima iz Humske. Kojićev udarac, kao i dva Nikole Gulana završili su visoko preko Zvezdinog gola i to je praktično bilo sve što je Partizan uradio u prvom delu.

Zvezda je i pored svesnog povlačenja imala dve sjajne prilike u 36. i 44. minutu prvog dela igre. Prva je došla kao rezultat individualnog kvaliteta Nenada Milijaša koji je "odapeo" šut sa više od 30 metara a lopta je završila ne prečki.

Još bolju priliku Zvezda je propustila u pretposlednje minutu prvog dela kada je Pečnik glavom poslao loptu tik pored desne stative gola Vladimira Stojkovića pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću crveno-belih.

Kojic

Indolentnost fudbalera Partizana na današnjem susretu viđena je i u nastavku a mora se priznati da je, i onako loš fudbal, gorim učinio prekid koji su u 55. minutu izazvali navijači Partizana.

Zbog paljenja zastavica na južnoj tribini razvilo se više od pet velikih plamena koji nisu mogli da budu gašeni čitavih deset minuta. Zbog toga je Milorad Mažić bio prinuđen da produži meč pa se igralo mnogo više od 90 minuta.

Od trenutka kada su vatre ugašene a meč nastavljen Zvezda je preko Kasalice i Daude došla do dve prilike ali su obe završile blokom odbrambenih igrača Partizana.

Rašović je u nastavku pokušao da izvadi fleke ubacivanjem Saše Ilića i Predraga Luke ali njih dvojica nisu donela ništa konkretno gostujućem sastavu sve do 88. minuta kada je Luka solo prodorom stvorio najbolju priliku za goste u drugom delu igre ali je Bajković dobrim postavljanjem sačuvao mrežu.

U 97. minutu Pečnik propušta priliku da stavi tačku na derbi a nekoliko sekundi kasnije Lazić dobija direktan crveni karton pa Zvezda završava utakmicu sa igračem manje ali i sva tri boda u džepu.

Nakon večerašnjeg trijumfa crveno-beli prilaze na bod zaostatka za Partizanom pa borba za titulu ponovo dobija još jednog takmaca.

Ne propustite