Zvezdi još 100.000 'i kusur' razloga za brigu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 08.02.2014.
10:59
Izvor: Sportske.net

Čelnici FK Crvena zvezda bore se da obezbede skoro 800.000 evra kako bi isplatili dugovanja prema bivšim igračima i trenerima i registrovali pojačanja a na adresu kluba stići će dve nove tužbe i 100.000 'i kusur' razloga za brigu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Za posrnulog giganta iz Ljutice Bogdana problemi i dugovanja su postali uobičajena stvar ali je pravo pitanje do kada će tužbe nastaviti da stižu na "Marakanu" a Zvezda da se bori da, od leta do zime, preživljava prikupljajući novac za one kojima duguje, ne bi li joj bilo omugućeno da registruje nove igrače.

Vicešampion Srbije ima rok do 12. februara, da prikupi oko 750.000 evra i isplati ih igračima i trenerima koji su je dobili pred Arbitražom a cifra bi uskoro mogla da dođe bliže milionu evra duga!

Bivši defanzivac Crvene zvezde Nikola Maksimović poručio je da Zvezda nije ispoštovala raniji dogovor i da je bio prinuđen da "presavije tabak" ne bi li dobio svojih 70.000 evra.

"Imali smo načelan dogovor da oprostim 30.000 evra, ali da do kraja 2013. godine dobijem ostatak. Niko me od tada nije kontaktirao, niti pozvao da ponovo napravim kompromis, pošto je očigledno da od uplate nema ništa. Zvezda je moj klub u kojem sam se afirmisao, ali vidim da nema druge nego da 'presavijem tabak'. Jednostavno, bio sam primoran na ovakav potez" izjavio je Maksimović za "Sport".

Da muka bude veća, Zvezdu će u isto vreme za novac početi da "ganja" i subotički Spartak. "Golubovi" tradicionalno imaju dobre odnose sa klubom iz Ljutice Bogdana ali su postali nestrpljivi jer Zvezda nije ispoštovala finansijske odredbe transfera Aleksandra Kovačevića.

Spartaku se za Kovačevića duguje 40.000 evra koje će Subotičani pokušati da naplate putem Arbitraže.

Sve u svemu, Zvezdina dugovanja nastavljaju da se gomilaju i neizvesno je kako će crveno-beli uspeti da pronađu novac koji im je neophodan da u prolećni deo sezone uđu jači za Darka Lazovića, Đorđa Rakića, Sava Pavićevića i Dejana Kelhara.

Ne propustite