Zvezdi pohvale iz Evrolige i organizacija turnira!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.02.2014.
14:06
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Crvena zvezda Telekom biće i treći put uzastopno domaćin juniorskog turnira Evrolige, a uz potvrdu ove odluke, prvi čovek Evrolige, posebno je pohvalio doprinos ovog beogradskog kluba razvoju košarke.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Od 21. do 23. februara, u Beogradu će se održati Evroligin Najk kvalifikacioni turnir za juniore, a domaćin tog takmičenja, kao i prethodna dva puta, biće Crvena zvezda Telekom.

Igraće se u dvoranama Basket siti i Basket lend na Čukaričkoj Padini, a ekipe će biti podeljene u dve grupe.

Grupu A činiće: Crvena zvezda Telekom, Zemun, INSEP (Francuska) i Budućnost VOLI (Crne Gora), a u Grupi B igraće: Partizan NIS, Mega Vizura, Cedevita (Hrvatska) i Canarias Basketball Academy (Španija).

Prema propozicijama, po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe igraće u polufinalu, a pobednik ovog turnira izboriće učešće na zavšrnom Fajnal-ejtu Evrolige koji će se održati u Milanu.

Na prethodnih šest turnira u Beogradu, po tri puta su prvo mesto osvajali FMP (2008, 2009, 2010) i Crvena zvezda (2011, 2012, 2013).

Crveno-beli su prošle sezone bili posebno dominantni, kada su svoje protivnike pobeđivali sa prosečnom razlikom od 36 poena.

Povodom organizacije ovog turnira, prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu uputio je dosta lepih reči na račun Crvene zvezde Telekom.

''Evroliga je čvrsto posvećena razvitku košarke širom Evrope, a tolika predanost je inspirisana strašću brojnih klubova, organizacija i institucija koji su pravi motori razvoja sporta.


U ime Evrolige, svakome od njih se duboko zahvaljujem, a naročito Crvenoj zvezdi Telekom, sa kojom godinama sarađujemo u ostvarivanju ovih zajedničkih ciljeva'',
istakao je Bertomeu.

Ne propustite