Zvezdin košmarni start - poraz i u Zadru!

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.10.2012.
19:59
Izvor: Sportske.net

Posle neuspeha u Splitu u prvom kolu ABA lige, košarkaši Crvene zvezde ništa bolje nisu prošli ni u Zadru. Novi poraz ekipe Milivoja Lazića koja svojim lošim izdanjima već dovodi u sumnju očekivane mogućnosti crveno-belih u ovoj sezoni. S druge strane, Za

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Pred oko 5.000 gledalaca u dvorani ''Krešimir Ćosić'' u Zadru, košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su poraženi i, što još više može da brine njihove navijače, po drugi put u razmaku od tri dana  prikazali razočaravajuću igru, pre svega u odbrani. Na kraju, ogromnih i potpuno zasluženih 98:81 za Zadar!

Prva četvrtina nije nagoveštavala ovako težak poraz Crvene zvezde, obzirom da je ekipa Milivoja Lazića imala blagu prednost, najveću 15:11 u šestom minutu meča.

Ipak, bile su primetne slabosti u odbrani, koje su, kako je utakmica odmicala, postajale sve vidljivije. Zadrani su lako postizali poene, ''rešetali'' su koš crveno-belih gotovo iz svih pozicija, a posebno su inspirisani bili Amerikanac Trevis i odlični Vrbanc.

Zvezda u napadu nije uspevala da odgovori na adekvatan način i razilka je na poluvremenu dostigla osam poena u korist domaćih - 52:44, uz čak 30 primljenih poena u drugoj četvrtini, što dovoljno govori o igri Zvezde u odbrani.

Iako su navijači crveno-belih priželjkivali preokret u nastavku i čvršću i organizovaniju igru svog tima, u trećoj četvrtini smo praktično gledali reprizu onoga što se dešavalo i u prethodnih deset minuta, a prednost Zadrana pred ulazak u poslednju deonicu iznosila je čitavih 20 poena - 76:56!

Već tada je bilo jasno da će Zvezda doživeti i drugi poraz na startu sezone, a poslednjih deset minuta nisu doneli ni nagoveštaj eventualnog preokreta. Domaći tim je rutinski završio posao, a trener Zadra Ante Nazor je iskoristio priliku da ukaže šansu i novajliji Alenu, koji je takođe stigao da ubaci trojku crveno-belima.

Vrbanc je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 22 poena, Trevis se zaustavio na 19. U Crvenoj zvezdi, Rakočević je upisao 23, a Boris Savović i Moris Almond sa po 15.

U isto vreme, odigran je i meč u Ljubljani, gde je ekipa Olimpije posle Radničkog savladala i Split, rezultatom 82:73.

Olimpiju je predvodio Prepelić sa 17 poena, goste Sobin sa 16, a Ivan Mimica koji je u prvom kolu bio fatalan za Zvezdu, večeras je upisao samo šest poena.










Ne propustite