Zvezdin remi za nove glavobolje

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.07.2012.
22:33
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija za LE ali je večerašnji remi sa Naftanom (3:3) na "Marakani" izazvao nove turbulencije u ekipi koja će imati nedelju dana da se pripremi za duel sa Omonijom.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Iako je Crvenoj zvezdi i nerešen rezultat od 3:3 sa Naftanom bio dovoljan za plasman u treće kolo kvalifikacija za LE, gorak ukus ostaće u ustima svih koji vole klub iz Ljutice Bogdana zbog činjenice da je opet doživljen pad u igri koji bi u narednim fazama takmičenja mogao skupo da košta crveno-bele.

Treneri Crvene zvezde i Naftana odlučili su se da na teren izvedu sledeće igrače:

Crvena zvezda - Bajković, Mikić, Mladenović, Maksimović, Krneta, Dimitrijević (od 78. Kadu), Milivojević, Evandro, Milunović (od 85. Vešović), Kasalica, Lazović

Naftan - Dovgialo, Kobets, Berezovski, Gorbačev, Truhov, Bukatkin, Černič, Naumov, Gavrujško, Sorokin (od 59. Kovalenko), Obrazov

Počela je evropska premijera Crvene zvezde pred svojim navijačima. Beograđani za sada drže loptu u svom posedu i opipavaju "puls" protivnika.

Na isteku sedmog minuta usledila je prva sjajna prilika za Crvenu zvezdu. Lazović je uputio centaršut u srce šesnaesterca Naftana a Milunović nije uspeo na najbolji način da uputi udarac ka golu pa je ostalo 0:0.

Ali već nakon dva minuta Kasalica ispravlja grešku Milunovića pošto je nakon pasa Evandra istrčao sam pred golmana Naftana i doveo Zvezdu u vođstvo od 1:0!

Natavlja se ofanziva na Naftanaov gol. Mladenović je centrirao sa leve strane a Milivojevićev šut sjajno je odbranio dobro postavljeni Dovgialo. Kasalica je minut nakon toga pokušao atraktivnim udarcem ali je lopta završila u naručju golmana Naftana.

Visio je gol Naftana u vazduhu. Dimitrijević je u 15. minutu sjajnim udarcem sa sedamnaest metara povećao prednost crveno-belih na 2:0!

A onda šok za fudbalere Crvene zvezde! Naftan je nakon prvog šuta na gol zatresao mrežu Bajkovića. Strelac je Sorokin u 21. minutu. 2:1!

Opao je tempo nakon prvih dvadesetak minuta meča i sada se timovi smenjuju u posedu lopte. Nema konkretnih prilika ni na jednoj strani.

Pokušao je Krneta u 31. minutu sa distance ali je lopta završila daleko pored leve stative gola Naftana. U 36. minutu Milivojević dobija prvi žuti karton na meču. Evidentno je da Crvena zvezda za sada ima poteškoća kada su prekidi Naftana u pitanju ali za sada Belorusi ne koriste to preimućstvo.

Period zatišja prekinut je bombom Evandra Goebela sa dvadesetak metara. Lopta je ipak završila desetak santimetara od desne stative Dovgiala.

Crvena zvezda naučila je lekciju iz Vitebska i za sada ne dozvoljava Naftanu preuzimanje inicijative već loptu drži u svom posedu u strpljivim akcijama pokušava da poveća prednost.

Zvezda nastavlja da šokira svoje navijače. Nakon prekida koji je izveo Gorbačev sjajno je skočio Naumov i izjednačio rezultat na 2:2!

Uzburkale su se strasti na "Marakani". Naftan je nakon gola otvorio još jednu kontru po desnoj strani koja umalo nije završila pogotkom. Truhov je šutirao u Bajkovića a zatim je mikić sprečio fudbalera Naftana da iz popravnog pokušaja sprovede loptu u mrežu.

Nastavljaju se napadi Naftana, Zvezda u ovom trenutku praktično brani nerešen rezultat. Konačno je Kasalica trgnuo Zvezdu iz letargije. Tukao je napadač sa osamnaest metara ali je lopta završila na vrhovima prstiju golmana Naftana a zatim i na prečki.

Belorusi ostaju sa desetoricom igrača na terenu. Drugi žuti karton dobio je kapiten Naftana Bukatkin i od 68. minuta Crvena zvezda bi trebalo da ima preimućstvo na terenu.

Steže Zvezda obruč oko gola Naftana i sada je očigledno da Beograđani ponovo preuzimaju inicijativu sa željom da još jednim pogotkom stave tačku na dvomeč sa Naftanom.

Robert Prosinečki napravio je prvu promenu u timu Crvene zvezde. Od 78. minuta na terenu je Kadu umesto Dimitrijevića.

U 79. minutu Crvena zvezda je oštećena pošto je arbitar propustio da dosudi evidentan jedanaesterac posle šuta Evandra. Lopta je pogodila defanzivca Naftana u ruku a dosuđen je korner.

Posle greške igrača Zvezde na sredini terena usledila je kontra Naftana i pogodak Kovalenka u 82. minutu za 2:3 i novi šok na "Marakani"!

Imao je Evandro sjajnu priliku u 89. minutu da stavi reši pitanje prolaska Zvezde u treće kolo kvalifikacija za LE ali je sa šest metara bio za malo neprecizan.

Uspela je Crvena zvezda da izjednači rezultat u 91. minutu meča. Lazović je centrirao a Vešović je sjajno završio akciju pogotkom za 3:3!

Gotovo je na "Marakani". Remi Crvene zvezde i plasman u trće kolo kvalifikacija za LE nije zadovoljio navijače koji su igrače ispratili zvižducima.

Ne propustite