Zvezdina "braća" šalju pomoć Srbiji

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 21.05.2014.
23:36
Izvor: Sportske.net

Grčki Olimpijakos poslao je poruku srpskom narodu da će sekcije tog kluba i navijači sakupiti humanitarnu pomoć koja će potom biti dopremljena srpskom stanovništvu iz poplavama ugroženih područja.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

U situaciji kada se srpski narod i zemlja nalaze u teškom položaju zbog razarajućih poplava koje su pogodile zapadne i centralne delove zemlje, svaka pomoć je dobrodošla a od onih koje smatramo "svojima" ima posebnu težinu.

Dobro je poznato da Srbi u Rusima i Grcima vide "braću" po pravoslavlju a posebno se to očituje kroz odnose koji vladaju između navijačkih grupa najvećih srpskih i grčkih, odnosno ruskih klubova.

Tako je fudbalski klub PAOK, čiji navijači imaju "bratske odnose" sa pristalicama Partizana, obećao pomoć srpskom narodu koji se bori sa posledicama poplava, a isto će učiniti i Olimpijakos.

Na sajtu crveno-belih iz Pireja saopšteno je da će u prostorijama nekoliko zvaničnih klubova navijača od srede biti prikupljana pomoć za srpski narod.

"Bratskom narodu Srbije neophodna je pomoć svih nas. Apelujemo na sve Grke da pomognu u uključe se u ovu svetu stvar", stoji na klupskom sajtu.

U vesti koja je objavljena na zvaničnom sajtu Olimpijakosa predočeno je koje su stvari najpotrebnije a nakon prikupljanja humanitarnih sredstava ista će biti poslata u Srbiju.

Ne propustite