Zvezdina dilema

Autor: Boris Jovanović
subota 30.06.2012.
09:16
Izvor: Sportske.net

Hoće li Darko Lazović biti prodat? Salcburg i dalje grize, ali je ponuda Austrijanaca i dalje premala da bi uvela Zvezdu u kolebanje.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Činjenice su sledeće.

Zvezdi je potreban novac, jedini igrač koji ima ozbiljnu cenu na tržištu je Darko Lazović. Njegova prodaja bi olakšala život klubu u narednoj sezoni, ali je problem naravno u ambicijama, za njega na "Marakani" nemaju zamenu.

Klub je na početku leta istakao cenu od 6 miliona evra koja je nerealna jer jednom od najtalentovanijih srpskih fudbalera narednog leta ističe ugovor.

On nije još uvek odgovorio na ponudu kluba da produži vernost (priča se o nekih 300 000 po sezoni), što nas uvodi u drugu priču, opasnost da narednog leta ode bez obeštećenja.

Jasno, u Zvezdi neće to dopustiti pa je situacija sa te strane jasna, Darko Lazović neće ući u novu sezonu bez novog ugovora.

Druga varijanta je prodaja.

"Sport" piše da su predstavnici Salcburga bili u Ljubljani, da su podigli ponudu na 3.5 miliona evra, ali da to nije dovoljno. Zvezda bi, priča se, pustila Lazovića i za 5 miliona, ali to je i dalje daleko od onoga što nudi "čedo" kompanije Red Bul.

Ulazak još nekog kluba u igru bi Lazoviću dodatno podigao cenu, a čini se da takvim sredstvima za mladog igrača raspolažu jedino klubovi sa Istoka, bolje rečeno Rusi i Ukrajinci.

Ništa neće biti sigurno do poslednjeg dana prelaznog roka, a ne bi bilo čudno ni da Lazović odigra kvalifikacije za LE, a zatim napusti srpski fudbal.

Ne propustite