Zvezdini igrači da se spreme, vežbaće prekide!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 23.06.2013.
11:12
Izvor: Sportske.net

Novi trener Zvezde insistira na prekidima, veoma je temeljan, fan je Barsine igre, a insistira na ofanzivi, mada to zavisi od profila igrača kojim raspolaže.

delo.si
delo.si

Povezane vesti

Slaviši Stojanoviću baš nije išlo na klupi Slovenije iako je najavljivao plasman na Mondijal kao cilj. On je za razliku od Matjaža Keka, svog prethodnika želeo da tim igra ofanzivnije, na gol više, ali se završilo razočaranjem, "fantje" su dobili samo dve od devet utakmica koliko je Stojanović sedeo na klupi.

On je fan Barsine igre, preferira Gvardiolu u odnosu na Murinja, a poznat je po tome što insistira na prekidu.

"Lopta je od recimo 95 minuta koliko traje meč trećinu u vazduhu, ili bolje rečeno igra se posle prekida. Ako vaš tim u tih pola sata zna kako da reaguje, kako da se postavi, stvari su jednostavnije. Imam nekoliko uigranih kombinacija, prekid je važan u ofanzivi, možete da tako ugrozite i objektivno jačeg rivala", pričao je svojevremeno Stojanović.

On je trener revolucionar, mnogo pažnje poklanja taktici, vrlo je detaljan u proučavanju protivnika.

"Često ne znam kako će taktika izgledati, želim da šokiram rivala"
, dodaje Stojanović.

Kada se analiziraju njegovi rezultati na klupi Slovenije, vidi se da je imao dosta problema u odbrani, još od prvog meča, poraza u prijateljskoj utakmici sa Amerikancima od 3:2.  Posle remija sa Škotima i Grcima od po 1:1, u četvrtom prijateljskom meču je dobio Rumune sa 4:3. No, u kvalifikacijama je usledio potop, izgubio je od Švajcaraca na startu 2:0, pa Norvežana 2:1 u gostima, dobio je Kiprane 2:1, a onda je usledila kap koja je prelila čašu, poraz od Albanije u Tirani.

Na kraju posle poraza od Makedonaca 3:2 u prijateljskom meču, u novembru, Stojanović je smenjen, dve pobede, dva remija i pet poraza. Slovenci su postigli 13 golova, ali je odbrana kapitulirala čak 17 puta, što je za tim koji je dobre rezultate postizao igrajući na mali broj golova previše.

U svakom slučaju, mnogo će zavisiti od toga koje igrače Stojanović bude imao na raspolaganju, odnosno kakav će tim napraviti Zvezda ovog leta.


Ne propustite