Zvezdinih mesec dana na vrhu tabele!

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.03.2014.
10:57
Izvor: Sportske.net

Prošlo je već mesec dana od početka drugog dela sezone, kada je Crvena zvezda preuzela čelnu poziciju na superligaškoj tabeli od Partizana i za sada je ne ispušta.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Drugi deo sezone u domaćem šampionatu startovao je onako kako su i priželjkivali navijači Crvene zvezde.

Partizan je odmah kiksnuo u Novom Pazaru, crveno-beli su to iskoristili, posle 502 dana preuzeli vodeću poziciju i danas, mesec dana kasnije, posle okončane jedne trećine takmičenja u prolećnom delu prvenstva, još uvek su u ulozi lidera na tabeli.

Naravno, svi u crveno-belom taboru veruju da će se serija pobeda nastaviti do kraja sezone, da će Zvezda zadržati prvo mesto i da će konačno prekinuti dominaciju Partizana na domaćoj sceni.

Crvena zvezda ima i dva najbolja strelca lige, Dragana Mrđu (11) i Abiolu Daudu sa 10 golova, što je još jedan pokazatelj da imaju velike adute u borbi za titulu sa ''večitim rivalom''.

Takođe, od samog starta drugog dela sezone bilo je vidljivo koliko Darko Lazović znači za ovu ekipu Zvezde i koliko su crveno-beli jači sa njim u ekipi nego što je to bio slučaj jesenas, kada je odlični Čačanin pauzirao zbog povrede.

On se za sada istakao asistencijama, a pristalice Crvene zvezde veruju da će uskoro uspediti i golovi, što je i njegova velika želja.

''Iza mene je osam meseci pauze i siguran sam, kako vreme bude odmicalo, da ću pogađati i mrežu rivala. Nisam opterećen, ali želim i na ovom polju da probijem led što je veoma bitno za samopouzdanje. Naravno, uvek ispred sebe stavljam kolektiv, jer se samo tako stiže do titule'', poručio je Lazović u izjavi za današnji ''Sport''.

Narednog vikenda, Crvenu zvezdu očekuje duel sa velikim dužnikom iz jesenjeg dela sezone, ekipom Voždovca, od koje su poraženi minimalnim rezultatom, pa će svakako imati i dodatni motiv da nastave sa pobedama i za još korak se približe ostvarenju cilja.

Inače, trener Slaviša Stojanović u toj utakmici neće moći da računa na povređenog Marka Petkovića, koga očekuje pauza od desetak dana posle povrede protiv Donjeg Srema u prošlom kolu.


Ne propustite