Zvezdino večito mučenje sa Javorom

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 20.02.2014.
13:18
Izvor: Sportske.net

Kada bi Crvenoj zvezdi neko omogućio da bira protivnika za prolćenu premijeru u JSL, crveno-beli bi u koš nepoželjnih stavili Partizan i Javor. Superligaš iz Ivanjice neretko je pravio probleme crveno-belima pa su na "Marakani" s razlogom oprezni pred sub

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Vicešampion Srbije ulazi u prolećni deo sezone sa samo jednom mišlju, kako da minimalni deficit u odnosu na "večitog rivala" do kraja sezone pretvore u šampionsku titulu kojom bi bio prekinut šestogodišnji post.

Prvi takmičarski meč u 2014. godini izabranici Slaviše Stojanovića igraju na svom terenu protiv ivanjičkog Javora. Činjenica da će prolećnu premijeru imati na "Marakani" fudbalere Crvene zvezde može da raduje, ali ime protivnika govori da oprezan pristup utakmici stoji 'pod obavezno'.

Javor je jedan od retkih 'manjih' klubova koji su sa "Marakane" uspevali da odnesu čitav plen. Na poslednjih pet utakmica igranih na našem najvećem stadionu, Javor je dva puta slavio nad Crvenom zvezdom.

Istini za volju, poslednji trijumf na "Marakani" Ivanjičani su ostvarili u sezoni 2009/2010, kada su pred praznim tribinama Zvezdinog stadiona slavili golom iz penala.

Od tog meča Zvezda je vezala šest uzastopnih pobeda nad Javorom u JSL ali nijedan meč crveno-beli nisu dobili ubedljivo i sa lakoćom. Na "Marakani" je Zvezda slavila rezultatima 1:0, 2:0 i 2:1, dok je na stadionu u Ivanjici dobijala rezultatim 0:2, 1:3 i 1:2.

Javor je trogodišnji post u duelima sa Crvenom zvezdom prekinuo u prvom kolu tekućeg šampionata, kada je naneo crveno-belima najteži poraz u međusobnim duelima pobedom od 4:2.



Naredni susret Zvezda i Javor igraju u subotu, 22. februara, sa početkom od 18 časova, pa ostaje da se vidi hoće li tradicionalno neugodni Ivanjičani namučiti Zvezdu i ovoga puta.

Ne propustite