Zimska pijaca (5. januar): Morata saznao epilog, Real presekao za Halanda

Autor: Nemanja Janošev
sreda 05.01.2022.
18:07
Izvor: Sportske.net

Šta se sve danas dešava na fudbalskoj pijaci?

Povezane vesti

Prelazni rok je već sada u punom jeku i deluje da bi ovo mogao da bude jedan od zanimljivijih u poslednjih nekoliko godina. U nastavku pratite najvažnija dešavanja za današnji dan, četvrtak, 5. januar.

Kjeran Tripije je sleteo privatnim avionom u Njukasl i trebalo bi u četvrtak da bude promovisan u prvo januarsko pojačanje engleskog tima. Reprezentativac Engleske će potpisati dvoipogodišnji ugovor sa Njukasl, a dogovor sa madridskim Atletikom postignut je tokom prethodne večeri.


Poznati golgeter Krištof Pjontek mogao bi ovog meseca da se vrati u Italiju pošto su za njega interesovanje pokazali Đenova, ali i Fjorentina, koja želi da dovede dostojnu zamenu za Dušana Vlahovića. Poljak privodi kraju misiju u Herti, a najbolje partije u karijeri pružao je u Italiji, gde je igrao i za Milan.

Napoli je dogovorio veliko pojačanje. Reč je o defanzivcu Mančester junajteda Akselu Tuanzebeu, koji je dogovorio pozajmicu u italijanski klub za obeštećenje od 600.000 evra uz još isto toliko na ime bonusa. Tuenzebe bi u petak trebalo da stigne u Napulj na lekarske preglede, a potom i promociju na stadionu "Dijego Armando Maradona".

Kapiten PSŽ-a Markinjos na putu je da produži ugovor sa ovim klubom do 2026. godine i tako zacementira mesto lidera tima i u godinama koje dolaze.

Erling Haland neće na leto u Real Madrid, a jedina opcija je da to učini kao slobodan igrač godinu dana kasnije (ukoliko bude dostupan). Podsetimo, Barselona želi Halanda i sada im je put otvoren za paraf najveće zvezde u usponu evropskog fudbala.

Sva je prilika da će Dris Mertens na leto, nakon devet godina, napustiti Napoli, a postoji pomalo i bombastična mogućnost da se vrati u PSV, za koji je igrao od 2011. do 2013. godine.

Fudbaler Atletika na pozajmici u Juventusu Alvaro Morata definitivno će ostati u Torinu do kraja sezone, dok će Aron Remzi biti jedini koji će napustiti "Staru damu" ovog januara, potvrdio je trener Masimilijano Alegri.

Roma je na pragu  da dovede veliko pojačanje pošto je trener ovog kluba Žože Murinjo potvrdio da bi Ešli Mejltland-Najls uskoro trebalo da se pridruži klubu. Trofejni stručnjak je dodao da Roma razmatra dovođenje dvojice fudbalera na pozajmicu.

Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan ima ponudu kluba iz MLS lige!

Reorganizacija Real Madrida! Potencijalni tim za narednu sezonu je strašan, prema španskim medijima.

Vulverhempton je saopštio da su angažovali japanskog vezistu iz Grashopera - Hajaoa Kavabea. On će ovog meseca trenirati sa "vukovima", a potom će se vratiti na pozajmicu u Švajcarsku do kraja sezone.

Felipe Kutinjo se nalazi pred povratkom u Englesku, a mogao bi biti poprilično emotivan.

Antonio Ridiger nalazi se na izlaznim vratima Čelsija, a stameni štoper će biti slobodan u izboru nove sredine i svako će ga dočekati raširenih ruku. Tomas Tuhel, navodno, takođe je veliki fan Dušana Vlahovića, ali Romelua Lukakua se neće moći lako "otarasiti"...

Srpski biznismen i vlasnik "Junajted medija" Dragan Šolak zajedno sa svojom kompanijom "Sport ripablik" preuzeo je većinski udeo Sautemptona. Kakvi su dalji planovi na tržištu sa "svece"?

Ajntraht iz Frankfurta će uskoro finalizirati pregovore sa Rijekom u vezi sa transferom kapitena hrvatskog kluba Hrvojem Smolčićem. Transfer će biti vredan dva miliona evra, uz bonuse.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke