I devojke idu stopama Saletovih ''Orlova''! Bravo!

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.10.2014.
22:15
Izvor: Sportske.net

Veliki uspeh naših najboljih košarkašica na Svetskom prvenstvu u Turskoj! Večeras su u osmini finala savladale Kubu i izborile plasman među osam najboljih reprezentacija sveta! Sledi duel sa domaćom Turskom.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Sjajne vesti stižu nam i večeras iz Turske, gde je ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala Kubu sa 86-79 i izborila plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva!

Opterećene imperativom pobede, naše košarkašice su nešto lošije ušle u večerašnji meč, što su Kubanke iskoristile u prvoj četvrtini, kada su stekle sedam poena prednosti (16-23).

Ipak, u drugoj četvrtini stvari počinju da dolaze na svoje mesto. Srpske reprezentativke razigrane, odlične i u napadu i u odbrani, pa se prednost rivalki ubrzo istopila, a naš tim je na poluvreme otišao rezultatom 42-39 u svoju korist.

Treću četvrtinu je obeležila velika borba i ''rezultatska klackalica'', ekipe su se smenjivale u vođstvu, a što je najvažnije, naše igračice nisu dozvolile Kubankama da se odlepe, iako im u jednom periodu nije išlo u napadu.

To je nadoknađeno odličnom odbranom, koja dolazi do izražaja i u poslednjoj deonici, kada naše košarkašice stižu do nešto osetnije prednosti od četiri poena razlike (73-69, pa 77-73).

Kubanke, se međutim, ne predaju. Vratile su neizvesnost na dva minuta pre kraja, ali onda uzvraća sjajna Ane Dabović. Činilo se da je bila trojka, ali samo dva poena za vođstvo od 79-75.

Slede poeni na obe strane, a u poslednji minut se ulazi vođstvom naših od 81-79. Usledio je napad reprezentacije Srbije, koji sjajnom solo akcijom rešava Milica Dabović za 83-79!

Do kraja, sjajna odbrana naših, Kubanke bez odgovora i Srbija je u četvrtfinalu - 86-79 na kraju!




Ne propustite