AdmiralBet kombinacije - Deset saveta za uspešan vikend!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 28.09.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Povezane vesti

5868 Ferencvaros – Puskas Academy 1X&GG (2.14)

Derbi osmog kola šampionata Mađarske, a možda i jedan od derbija sezone u tamošnjem šampionatu. Ove dve ekipe su se izdvojile na vrhu tabele sa po 15 bodova, s tim da aktuelni šampion Ferencvaroš ima stopostotni učinak, uz meč manje u odnosu na narednog rivala. ''Fradi'' je odnedavno jači i za doskorašnjeg napadača Partizana Mateuša Saldanju koji je odlično startovao. U prve dve utakmice (jedna u kupu i jedna u prvenstvu) postigao je po gol, iako je u igru ulazio tek u drugom poluvremenu, pa ga uskoro treba očekivati i među starterima. Puškaš Akademija ima pet pobeda iz šest utakmica, a nedavno joj je zamalo izmakao plasman u Ligu konferencija, pošto je u plej-ofu tek posle penal-serije eliminisana od Fiorentine. Gambijac Koli i Šveđanin Levi su udarne igle ove ekipe, po tri pogotka su postigli u ovih šest kola i predstavljaće najveću opasnost po gol Ferencvaroša koji je ipak favorit.

1904 NEC Nijmegen – Feyenoord X2&1-3I&1-3II (2.20)

Iako je neporažen posle pet kola u Erediviziji, iako ima 11 postignutih golova u pet utakmica, ne može se reći da je Fejenord dobro započeo sezonu. Samo dve pobede, i to nad ekipama iz donjeg dela tabele, uz tri remija, učinak je ispod očekivanja, a utisak je dodatno pokvaren debaklom na startu Lige šampiona – 0:4 na ''De Kajpu'' protiv Leverkuzena, na debiju doskorašnjeg Zvezdinog veziste Hvanga. Zato se pobeda u Najmegenu nameće kao imperativ, a u suprotnom bi zaostatak u trci za vodećim PSV-om koji ne zna za kiks, postao zaista prevelik. Prošle sezone je NEC bio ''tvrd orah'' za ekipu Fejenorda, bilo je 2:2 u Roterdamu, pa 3:2 za Fejenord u Najmegenu, pa i ovoga puta treba očekivati zanimljivu borbu.

2129 Young Boys – Grasshoppers 1&0-3 (2.56)

Ukupno 44 titule prvaka Švajcarske osvojile su ove dve ekipe, od toga Grashopers 27, Jang bojs 17, pa svaki njihov susret ima epitet velikog derbija, ali od početka ove sezone ni jednima, ni drugima ne cvetaju ruže. Od ukupno 12 ekipa u najvišem rangu takmičenja Jang bojs je deveti na tabeli, Grashopers deseti sa bodom manje, a zajedničko im je da su u sedam odigranih kola ostvarili samo po jednu pobedu. Uz to je tim iz Berna doživeo i ubedljiv poraz na startu Lige šampiona, 0:3 na svom terenu od Aston Vile, ali se posle toga iskupio ubedljivom pobedom nad Vinterturom i bar na domaćoj sceni najavio uspon forme. Jang bojs će svakako biti u ulozi favorita, aktuelni je šampion, dok se Grashopers jedva spasio ispadanja u prošloj sezoni, pa domaćinu dajemo prednost.

5539 Krasnodar - Zenit Petersburg 1X&1-3 (2.46)

Skrećemo vam pažnju na još jedan derbi, ali u ruskoj Premijer ligi. I prošle sezone su se Zenit i Krasnodar do poslednjeg kola borili za titulu, tim iz Sankt Peterburga je na kraju imao bod više i odbranio tron, a sudeći po dešavanjima u prvih devet kola tekuće sezone, ova dva tima bi ponovo mogla da budu najozbiljuniji kandidati u šampionskoj trci. Trenutno Zenit ima dva boda više, ali Krasnodar će sada imati priliku da eventualnom pobedom pred svojim navijačima preuzme lidersku poziciju na tabeli. Neporaženi su i jedni i drugi, Zenit je sa našim Erakovićem kao stubom odbrane primio samo dva gola, ali je i Krasnodarova defanzivna linija prilično čvrsta, sa samo tri primljena gola više. Verovali ili ne, Krasnodar čak šest i po godina čeka pobedu nad Zenitom, pa je možda došlo vreme da se ta tradicija okonča.

5823 Rapid Bucuresti - Otelul Galati X&NGI (3.68)

Ocelul je jedno od najprijatnijih iznenađenja u šampionatu Rumunije ove sezone. Ekipa koja je prošlu sezonu završila na 11. mestu, sada je posle devet odigranih mečeva drugoplasirana i još uvek neporažena. Ipak, nešto što se nije promenilo u odnosu na prošlu sezonu jeste to da ovaj tim većinu utakmica završi nerešenim rezultatom. Prošle sezone su imali 16 remija u 30 kola, a u tekućem šampionatu su upisali pet remija, uz četiri pobede. U ovoj ekipi je i bivši krilni igrač kragujevačkog Radničkog Vasilije Đurić, koji još uvek nije upisao golgeterski prvenac u šampionatu Rumunije, a narednu priliku imaće na gostovanju Rapidu u Bukureštu. Zanimljivo, Rapid ima još više remija, čak šest, pa se prognoza sama nameće, pogotovo jer su i prošle sezone dueli ovih ekipa bili neizvesni.

1989 Dender – Anderlecht X2&0-3 (2.04)

Za razliku od Beršota koji je prošle sezone kao prvoplasirani u drugoligaškoj konkurenciji ušao u elitu, ali koji već posle osam kola ističe kandidaturu za povratak u niži rang, Denderu znatno bolje ide. Podsetimo, Dender je prošle sezone bio iza Beršota na tabeli u drugoj ligi, ali sada je znatno ispred njega i već je sakupio 11 bodova. Ipak, u poslednja četiri kola je upisao tri poraza, a sada ga čeka još jedan težak izazov, jer mu u goste dolazi najtrofejniji belgijski klub. Doduše, Anderleht je daleko od svojih najslavnijih dana, nema titulu još od 2017. godine, a ni ove sezone ne pokazuje da ima takav potencijal. U poslednja četiri kola nije upisao nijednu pobedu, ali je samo jednom poražen od starta sezone. Takođe, na gostovanjima za sada ima dve pobede i remi, pa očekujemo da tako i nastavi.

1243 Gijon – Zaragoza X2&0-2 (2.22)

Samed Baždar se odlično snašao u Saragosi. Bivši napadač Partizana je u prošlom kolu postigao gol odluke za pobedu nad Levanteom i već su počela poređenja sa Savom Miloševićem koji je svojevremeno ostavio značajan trag u klubu sa ''La Romarede''. Biće zanimljivo videti može li mladi napadač u kontinuitetu da nastavi sa dobrim partijama, ali jasno je da je sada pun samopouzdanja da se još više nametne. Sledi gostovanje Sportingu u Hihonu koji se muči od početka sezone, ima samo jednu pobedu u šest kola, pa će domaćin biti pod pritiskom da spreči dalji pad na tabeli. Ne očekujemo goleadu, i jedni i drugi primaju malo golova, pogotovo Saragosa čija se mreža od početka sezone samo tri puta zatresla.

2009 Jedinstvo Ub - Spartak Subotica X&0-2 (3.83)

Novajlija u Superligi Srbije nikako da dođe do prve pobede u elitnom društvu. Ne deluje čak ni da je blizu toga, mada je prvo poluvreme protiv Čukaričkog na Banovom brdu u prošlom kolu potencijalni nagoveštaj blagog uspona forme. Jedinstvo je posle tih 45 minuta imalo vođstvo od 1:0, ali su ''brđani'' u nastavku okrenuli, pa su Ubljani i dalje na samo jednom osvojenom bodu od početka sezone. U desetom kolu dočekaće Spartak koji je takođe u donjem delu tabele i koji je više ''domaćinska'' ekipa, jer je na pet ovosezonskih gostovanja osvojio samo bod. Čini se da je ovo prilika da Jedinstvo makar prekine seriju poraza, ako ništa drugo.

1349 Modena – Sampdoria 12&0-2 (2.50)

Sampdorija je u prošlom kolu ''probila led'' i konačno upisala prvu pobedu ove sezone. Znate već da je Andrea Pirlo smenjen već posle tri kola, nasledio ga je Andrea Sotil koji polako uspeva da stabilizuje igru Đenovljana, a potvrdu toga očekujemo i na gostovanju u Modeni. Što se tiče domaćina, promenljive partije je prikazivao od početka sezone, ali za sada je na visokom, osmom mestu i ima priliku da se učvrsti u gornjem delu tabele. Modena je popravila efikasnost u poslednja dva kola, kada je pet puta tresla protivničku mrežu, ali Sampdorija pod Sotilovim vođstvom deluje čvršće u defanzivi. Šta će presuditi, teško je reći, ali tim iz Đenove je prošle sezone bio uspešniji u međusobnim duelima.

1437 Hannover – Nurnberg 1&2-4 (2.46)

Susret jedne od najboljih i jedne od najlošijih odbrana od početka sezone u nemačkoj Cvajti. Hanover igra uglavnom ''tvrdo'', samo četiri pogotka je primio u šest odigranih kola, dok je čuvar mreže Nirnberga za to vreme čak 12 puta savladan. Nirnberg već dve i po godine ne zna za pobedu nad Hanoverom, a i učinak od početka tekuće sezone govori nam da je Hanover blagi favorit u predstojećem susretu, s obzirom da ima tri boda više. U prilog tome i podatak da Hanover na svom terenu ima stopostotan učinak u ovoj sezoni – tri utakmice, tri pobede.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak