AdmiralBet kombinacije - Fiksevi na Spartak i na Spartu uz 2+

Autor: Milovan Longinov
petak 30.08.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

Birajte kombinacije ovog vikenda.

Povezane vesti

9078 Hradec Kralove – Sparta Prague 2&2+ (2.08)

 

Iako je nova sezona još uvek u svom uvodnom delu, češki šampion Sparta iz Praga je već ostvario veliki uspeh. Od ukupno 12 mečeva od početka sezone, što na domaćoj, što na evropskoj sceni, Sparta je ostvarila deset pobeda, uz dva remija, bez ijednog poraza. U utorak je u velikom stilu izborila plasman u grupnu fazu Lige šampiona posle još jedne pobede nad švedskim Malmeom i tako osigurala veliku zaradu koja tokom jeseni tek može da bude značajno uvećana. Proteklog vikenda je na domaćoj sceni kiksnula protiv Slovackog na svom terenu, bilo je 2:2, ali to je i razumljivo ako se ima u vidu da im je duel sa Malmeom bio prioritetan. Sada kada je glavni evropski cilj ostvaren, očekujemo da Sparta upiše i novu pobedu u domaćem prvenstvu, mada treba imati u vidu da Hradec znatno bolje igra na svom terenu, nego u gostima, pa u prvih šest kola ima tri pobede kod kuće i tri poraza u gostima.

 

9691 Jagiellonia – Widzew Lodz 1X&1-3I&1-3II (2.31)

 

Istorijska sezona je iza Jagjelonije koja je prvi put u klupskoj istoriji osvoijila titulu prvaka Poljske. Iako zatim tokom leta nije briljirala u evropskim kvalifikacijama, uspela je da obezbedi ''evropsku jesen''. U šampionatu Poljske je odlično startovala, upisala tri pobede u prva tri kola, ali su zatim počele da se osećaju posledice igranja na dva fronta, pa su usledila i dva vezana poraza. Aktuelni šampion sada posle evropskog dvomeča sa Ajaksom želi da prekine tu lošu mini-seriju na domaćoj sceni, a rival mu je Viđev iz Lođa koji je u prethodnih šest kola osvojio dva boda više. Jagjelonija često ove sezone igra mečeve sa dosta golova, pa možemo da očekujemo još jedan efikasan meč.

 

9650 Koper – Celje X2&0-2 (2.41)

 

Ekipa Celja koja u ovoj sezoni brani titulu prvaka Slovenije, nije impresionirala tokom leta na domaćoj sceni, s obzirom da je uporedo imala i obaveze u evropskim kvalifikacijama. Sada kada su kvalifikacije završene, treba očekivati da Celje podseti na igre iz šampionske sezone, ali mu neće biti nimalo lako, s obzirom da ide u goste drugoplasiranoj ekipi Kopra. Prošle sezone je Celje od ukupno četiri meča protiv ovog rivala, tri puta izašao kao pobednik i jednom remizirao, ali sada Koper ulazi u ovaj duel sa znatno više samopouzdanja, primio je samo dva gola u šest odigranih kola, pa prognozirano ''tvrdu'' utakmicu.

 

9681 FCSB – UTA Arad 1&2-4 (2.23)

 

Ono što smo napisali o ekipi Celja u Sloveniji, otprilike važi i za rumunsku Steauu (FCSB) koja je takođe akcenat stavila na utakmice u Evropi, pa se posledice toga osećaju u domaćem prvenstvu, gde je ostvarila neočekivano loš učinak. Nalazi se na pretposlednjem mestu sa samo pet bodova iz šest odigranih kola, uz čak 10 primljenih golova i krajnje je vreme da rumunski velikan započne uspon na tabeli. Duel sa ekipom UTA iz Arada bi trebalo da je prava prilika za tako nešto, s obzirom da i oni imaju samo jednu pobedu od početka sezone, doduše uz četiri remija. Svakako je FCSB favorit i pobeda ovoga puta ne bi smela da izostane.

 

9238 VPS – HJK Helsinki 2&2-5 (2.98)

 

HJK iz Helsinkija godinama unazad dominira u Finskoj, ima šest titula u poslednjih sedam godina, ali ove sezone ima ozbiljnog konkurenta u ekipi KuPS-a koja posle 21 odigranog kola ima četiri boda više na vrhu tabele. Zato aktuelni prvak ne bi smeo da dozvoli neki novi kiks, a posle dvomeča sa Klaksvikom u borbi za plasman u Ligu konferencija, očekuje ga teško gostovanje ekipi VPS-a koja je takođe u plej-of zoni i trenutno zauzima šesto mesto na tabeli. Da favorizovanim gostima neće biti nimalo lako, govori i podatak da je poražen u prethodna dva susreta sa VPS-om, a poslednji je bio pre tri meseca. Biće zato vrlo zanimljiv njihov naredni duel, ali prednost ipak dajemo šampionu.

 

9257 Goteborg – Hammarby X2&1-3 (2.54)

 

Slavni švedski Geteborg ima 18 titula prvaka države, dva puta je osvajao i Kup UEFA, ali je od 2008. godine bez ijednog osvojenog trofeja. I ove sezone je daleko od svojih najslavnijih dana, pa posle 20 odigranih kola zauzima tek 12. poziciju na tabeli švedske lige. Uz to je i u lošoj formi u poslednjih mesec dana, kada je upisao tri remija i dva poraza, bez ijedne pobede. Teško da će ovog vikenda prekinuti taj niz, jer mu u goste dolazi Hamarbi, jedna od najboljih ekipa u tekućoj sezoni. Hamarbi je treći na tabeli, bori se za plasman na evropsku scenu, a uz to je i dugo bez poraza.

 

9670 Spartak Moscow – Rubin Kazan 1&2+ (1.88)

 

Dejan Stanković je sa ekipom moskovskog Spartaka ostao neporažen prošle nedelje na gostovanju šampionskoj ekipi Zenita iz Sankt Petersburga, ali je zatim pokvario utisak u Liga kupu Rusije, porazom od Dinama iz Mahačkale. U Premijer ligi Rusije je trenutno petoplasirani i u subotu će imati priliku da se dodatno približi vodećima. U goste mu dolazi Rubin iz Kazanja koji je vezao tri pobede u oba domaća takmičenja, pa Stankovićevom timu neće biti lako, ali Spartak igra znatno ''tvrđe'' u defanzivi, primio je samo tri gola u prvenstvenim mečevima, dok Rubin u prvih šest kola ima čak 11 primljenih golova, skoro dva po utakmici. Očekujemo da se taj trend nastavi.

 

9260 Columbus Crew – New York City 1X&1-3 (2.14)

 

Za sada još jedna odlična sezona za ekipu Kolambus Krua koja je i aktuelni šampion američke MLS lige. Doduše, malo su posustali u poslednje vreme, ali su i dalje u vrhu Istočne konferencije, iza Mesijevog Inter Majamija koji ima dve utakmice više. Njujork siti sa Jovanom Mijatovićem i Strahinjom Tanasijevićem im dolazi u goste ovog vikenda, a to je ekipa koja je je u poslednje četiri utakmice u MLS ligi vezala četiri remija. I prethodni susret ove dve ekipe je završen remijem u regularnih 90 minuta četvrtfinalne utakmice prošlogdišnjeg plej-ofa, a Kolambus je zatim slavio u penal-seriji i prošao dalje. Njujork siti dugo nema pobedu nad Kolambusom, još od maja 2022. godine, sumnjamo da će se taj niz prekinuti, ali mogao bi da nastavi svoju seriju remija.

 

9207 Paks – Puskas Academy X&0-2 (4.40)

 

Puškaš Akademija iz sezone u sezonu napreduje, a ovoga leta to i potvrđuje, ne samo na domaćoj, nego i na evropskoj sceni, gde je pružila odličan otpor Fiorentini. I Pakš je došao do izražaja u Evropi, gde je posle pobede nad Mornarom, vodio veliku borbu sa češkom ekipom Mlada Boleslav. Može se zato reći da je ovo derbi šestog kola šampionata Mađarske, gde je Puškaš Akademija na liderskoj poziciji, sa maksimalnim učinkom u četiri odigrana meča, dok Pakš ima pet bodova manje na četvrtoj poziciji. Prošle sezone su ove dve ekipe imale tri međusobna duela, Pakš je dobio prva dva, ali u poslednjem je Puškaš Akademija slavila sa 5:0, pa će domaćin ovoga puta imati veliki motiv da ''naplati taj račun''. Ipak, remi deluje kao najrealnija opcija, uz ne mnogo veliki broj golova.

 

2047 Besiktas – Sivasspor 1&2-4 (2.24)

 

Posle dvomeča sa Luganom u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Bešiktaš se ovog vikenda okreće novim obavezama na domaćoj sceni, gde je u prva dva kola ostvario dve pobede, uz efikasnu igru i ukupno šest postignutih golova u ove dve utakmice. Pojačanje iz Lacija Ćiro Imobile već ima na svom kontu dva postignuta gola u turskoj Superligi, uz njega i Rafa Silva ima veoma važnu ulogu u ofanzivnoj liniji tima, a naredni rival Bešiktaša biće ekipa Sivaspora. Ovaj tim je odigrao tri kola do sada, upisao po pobedu, remi i poraz, sve uz mali broj golovai ukupnu gol-razliku 2:2. U poslednja četiri međusobna okršaja Bešiktaša i Sivaspora pobede su ostvarivali domaćini, pa očekujemo nastavak te tradicije.

Ne propustite