Beton i mešalica - Francuzi su fiks kola, tvrdo na meču Peru - Kanada

Autor: Filip Rodic
utorak 25.06.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Birajte!

Povezane vesti

8717 France - Poland 1 (1.31)

Ispostavilo se da smo sa pravom bili skeptični kada su Poljaci u pitanju. "Orlovi" su poraženi u prva dva meča, sa Levandovskim ili bez njega, nema velike razlike u krajnjem ishodu, nema nade za Poljake. Odsustvo talenta je vidljivo u svakom trenutku, nije samo ovaj turnir u pitanju, i kada su imali nešto bolje rezultate, utisak je bio loš. Oprostiće se protiv Francuske koja je remizirala protiv Holandije, igraće gol razlika, ako oba favorita pobede. Nismo sigurni da će "Oranje" savladati solidnu Austriju, ali svakako, ako "Petlovi" napune Poljsku biće prvi u grupi. Pobednik grupe će imati lakši žreb, ide na drugog iz grupe F, tu su u trci Turci, Česi i Gruzija što nije loša opcija za Gale.

4125 America MG - Avai 1 (1.70)

Oba tima bila su proteklih godina u Seriji A. Avai je ispao pre dve sezone, Amerika prošle, što je ipak bilo iznenađenje. Tim iz Mineira je bio relativno standardan u južnoameričkim kupovima u ovoj deceniji, sada se posle sedam godina nalaze u drugom rangu. "Zečevi" su smrtno ozbiljni u nameri da se odmah vrate, na deobi su prvog mesta baš sa protivnikom u ovoj rundi, popularnim "Lavovima". Avai dolazi iz Santa Katarine na Atlantiku su sa jedne strane, blizu je i granica sa Argentinom sa druge. Poznati su kao tim koji "davi" kod kuće, ali ove godine su izgubili samo jednom van Florijanapolisa. Ipak, Amerika deli lekciju u Belo Horizonteu, ispustili su dva boda u šest mečeva kod kuće. Zadržali su nekoliko iskusnih igrača, doveli i talentovane fudbalere iz većih klubova na pozajmicu, formula za sada "radi", verujemo da su bolji tim od ostrvljana sa juga Brazila.

4084 Shangai Shenhua - Meizhou Hakka 1 (1.17)

Retko posežemo za kineskom ligom, ume da bude nezgodna za klađenje, ali bi ovo trebalo da bude zicer. Prošla su vremena velikih ulaganja kada su za Šangaj igrale velike zvezde, pomenimo samo Teveza, sada je tim skromniji, ali makar se nisu raspali kao veliki rival Đangsu. Na klupi domaćih poznato ime, Leonid Slutski, sećate ga se kao trofejnog trenera CSKA, radio je i u Halu u Engleskoj, stalno se pričalo da će zahvaljujući prijateljstvu sa Abramovičem preuzeti Čelsi. Sada je posle tri godine u Kazanju na klupi kineskog prvoligaša koji je osvojio kup prošle sezone. Rival, Meižu dolazi sa obale Kineskog Južnog Mora, vodi ih Srbin, Milan Ristić koji je sa ovim klubom izborio pre nekoliko godina elitu, otišao prošle sezone, ali se i vratio. Od nama poznatiji igrača tu je Crnogorac Kosović koji je ranije igrao za Partizan. Šangaj je veliki favorit, dele prvo mesto sa gradskim rivalom Portom, Haka će se boriti za opstanak. Imaju užasnu tradiciju, od kada su ušli u ligu, iz pet pokušaja protiv Šenhue, nisu uzeli ni bod...

4388 Sao Paulo SP - Criciuma 1 (1.46)

"Trikolor" će zatvoriti vanredno kolo na "Morumbiju", veliki su favoriti protiv novajlije Krisiume. Slavni klub je zatvorio prošlu sezonu uspehom u kupu, prvi trofej osle dužeg vremena. Daleko su od vrha u Paulisti, Palmeiras je neprikosnoven, u Seriji A više od 15 godina čekaju krunu. Kada se sve sabere, bilo je mnogo boljih dana i u novijoj istoriji popularnog "Suverena" na čijoj je klupi Argentinac Zubeldija. On je sa LDU osvojio Sudamerikanu prošle sezone i time kupio ulaznicu za najjaču ligu Južne Amerike. 

Ne ide baš sjajno, u za vikend ih je zgazio Vasko, posle solidnog starta, Sao Paulo je osvojio bod u tri meča. Gosti iz Santa Katarine su posle više od decenije u eliti, ide im sasvim fino, sredina tabele, tukli su Botafogo kod kuće, zlatne bodove osvojili u Gojaniji protiv još jednog tima koji je ušao u ligu. To je dragoceno u borbi za opstanak. Ipak, Sao Paulo sa Kalerijem, Lukašom Muorom, Paragvajcem Bobadiljom, iskusnim Lusijanom u napadu je veliki favorit da dobije u noći između četvrtka i petka.

MEŠALICA

4420 Kawasaki Frontale - Shonan Bellmare GGII (2.99)

Dva prosečna tima čak i za japanske standarde, ali i jedni i drugi umeju da daju gol. Domaći Frontale je posle par titula na početku decenije u onim korona sezonama i drugog mesta pre dve godine, prošle pao u sredinu, sada su još slabiji, ali imaju kvalitet da ostanu u ligi. Tu su pet Brazilaca, ali i preiskusni Bafetimbi Gomis koji ne odustaje, ima 38 godina. Šonan je neka vrsta razvojnog tima za Evropljane, ima potpisane ugovore sa nekolicinom velikih klubova, tipa Dortmunda, Intera. Lacija i od skora Vulvsa, oni su netipični, tek jedan stranac, dosta mladih igrača, igraju na gol više. Ovo je inače derbi, dva tima su rivali, iz okoline Tokija, biće dosta vatre, verujemo u golove u nastavku.

4434 Seoul - Gangwon 1+I&2+II (3.40)

Nije čest slučaj da u Kej-ligi tražimo golove, ali ovde treba pokušati. Seul je bio šampion pre osam godina, od tada uglavnom doživljavaju razočaranja. Promenili su za njih neuobičajeno mnogo trenera u poslednje četiri sezone, to nije ništa donelo. Za ovu ekipu igra bivši vezista Voše, Paločević, ali i Džesi Lingard koga nije potrebno posebno predstavljati. Tu su opet na sredini tabele, ugostiće Gvangvon koji je manje poznat, ali je u vrhu. To jeste iznenađenje, ciljaju najbolji plasman u istoriji, ekipa je prepuna Brazilaca, uglavnom sa evropskim iskustvom iz Portugala. Nedavno je u kupu Seul dobio ovog rivala, na penale, nije bilo golova. Ali, ovo će biti potpuno drugačija utakmica, domaćinu bod ne znači puno, više su očekivali od ove sezone.

4380 Botafogo RJ - Bragantino SP p.p. tačan rez. 0:0 (2.89)

Prevarili smo se kada je Botafogo u pitanju. Očekivali smo slabiju sezonu u Seriji A jer igraju u Kopa Libertadores. Priču znate, prošle godine su u jednom trenutku bili na +13, nisu izdržali, na kraju posle očajnih partija u poslednjih 10 kola pali na peto mesto. Ali, "Fogao" je pri vrhu, uz velikane Palmeiras i Flamengo, teško će se boriti za titulu, ali mogu u top pet ili šest ekipa. Na klupi je doskorašnji trener Brage, Artur Žorž. Ostvario je cilj, u top 16 su u Kopa Libertadores, ali čeka ih Palmeiras u osmini finala. Bragantino je, i to znate, Red Bulov klub, solidan tim, finansijski jasno stabilan i oni imaju Portugalca na klupi, Kaišinju koji je ranije vodio i Rendžers. Ekipa je dobro ukomponovana, tvrdi su, teško gube. Sigurno bi mogli da se održe do poluvremena.

9256 Peru - Canada 0-1I&0-1II (2.05)

Ako ste čitali najavu Kopa Amerike, nije vas iznenadio ni remi Čilea i Perua na startu bez golova. Savetovali smo da igrate na mali broj pogodaka, Peru jedino može da se brani, deluju anahrono, jedva da su ugrozili gol "La Rohe", mada se ni protivnik nije proslavio. Kanađane će neko hvaliti, ali ipak je to prosečan tim, izgubili su očekivano od Argentine na otvaranju prvenstva, ima tu kvalitetnih igrača poput Dejvisa, Džonatana Davida, Eustrakija, Kajla Larina, ali kada se sve sabere, njihov plasman na Mundijal je ipak bio posledica srećnih okolnosti. Igraće i na sledećem jer su domaćini. Pred ovo takmičenje održali su 0:0 sa Francuzima, mogu da budu nezgodni, ali kada treba napasti, baš im ponestaju ideje. "Kanuksi" i "Inke" bi trebalo da odigraju oprezan meč...

Ne propustite