Beton i mešalica - Inter dobija pred Zvezdu!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 28.09.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

"Sigurice" i mešalica.

Povezane vesti

1401 Freiburg - St. Pauli 1 (1.67)

Mnogi su očekivali pad Frajburga nakon što je otišao dugogodišnji trener i tvorac sistema Kristijan Štrajh. On je proveo na klupi 13 godina, bojazan je razumljiva, ali je tim iz Brejsgaua imenovanjem Julijana Šustera potražio kontinuitet. Crno-beli su našli naslednika u čoveku koji je 10 godina igrao za klub i bio pomoćnik Štrajhu par godina, kao i tim-menadžer. Rezultati su očiti, Frajburg je u vrhu, tri pobede u četiri meča. Lagano su preslišali Hajdenhajm prošle nedelje, u Baden-Virtemberg stiže Sankt Pauli koji se vratio u ligu. Iako su "Pirati" uzeli prvi bod prošle nedelje protiv Lajpciga u svojoj luci, nama se čini da su nedovoljno iskusni za ovaj nivo i da će imati problem. Frajburg bi lakše od očekivanja trebalo da slavi za vikend.

1504 Monaco - Montpellier 1 (1.35)

Strašno igraju "Kneževi", mada će Liga šampiona tokom jeseni uzeti danak. Ipak, u ovom trenutku je Monako poletan, kao i svi timovi Adija Hitera veoma su efikasni, prošlog vikenda su u nastavku slomili Avr za pet minuta. Time je trijumf protiv Barse dobio potvrdu, a za vikend u Monte Karlo stiže prosečni Monpelje. Ovo je jedan vrsta derbija juga, mada daleko od toga da su timovi, osim geografski rivali. Gosti su probili led pre sedam dana u rolerkosteru protiv Oksera, ali njihova očajna odbrana teško da može da parira moćnom Monaku. Prošle godine su Monegaski dobili oba meča protiv rivala iz Ositanije.

1308 Udinese - Inter 2 (1.50)

Inter je posle odlične partije protiv Sitija, razočarao u "Madonini". Mogli su da uzmu makar bod, ali generalno gledano odigrali su loše. Očigledno da stvari nisu ni blizu tako posložene kao prošle sezone kada su se prošetali do titule. Sada će u Udine, "Zebrete" su odlične na startu, ali očekujemo pad. Poraženi su u Rimu, malo su imali i sreće u nekim mečevima, plus Inter mora da proigra, njihove igre u mečevima na strani su bolje od rezultat. Šampion Italije po nama i dalje ostaje glavni favorit za "Skudeto" i pored nešto sporijeg starta. U ovoj deceniji od deset mečeva protiv "Friulana" dobili su osam.

1805 Famalicao - Nacional 1 (1.67)

Dok god bude bio parkiralište za talentovane igrače koji su pod paskom Mendeša i još par moćnih menadžera, Famalikao će biti u prvih desetak ekipa u Portugalu. Tim je prepun stranaca, među njima je i naš Mirko Topić, uvek mogu da računaju na korektno suđenje, čak i protiv velike trojke što je za ostale nezamislivo. Tim iz predgrađa Brage je u lokalnom derbiju remizirao sa solidnim Moreirenseom, i dalje su u top šest, kod kuće su ispustili samo dva boda od mogućih devet, tukli su i Benfiku. Nasional se vratio iz druge lige posle tri godine. Boriće se za opstanak, prosečan tim sa mnogo Brazilaca, dosta igrača doveli su na pozajmicu. Domaćin je mnogo bolja i uigranija ekipa.

MEŠALICA

1500 Strasbourg - Marseille GGI (4.05)

Pravi triler je odigrao Marsej u "Olimpik derbiju" protiv Liona. Na kraju su posle preokreta slavili sa igračem manje, Balerdi je pocrveneo već u petom minutu. U gradu vlada euforija, De Zerbi je nastavio sa herojstvima iz Brajtona, pa se stidljivo priča o tome da će baciti rukavicu i Pari Sen Žermenu, ali po nama to je preterano. Na Istoku nas čeka vatromet, Strazbur igra odlično, mnogo bolje nego pod Vieirom. Novi trener, Englez Lajam Rosenior koji je poznat svima koji prate Čempionšip je promenio sistem, tim iz Alzasa je četvrti najefikasniji u ligi. Primaju dosta golova, naš Petrović je često na "streljani", od samg početka moglo bi da bude golova.

1907 Groningen - Go Ahead Eagles x2&GG (2.69)

Groningen se vratio ekspresno u ligu, ne igraju loše, ali tim je prosečan. Poraženi su u derbiju severa na "Lenstri" u Herenvenu, završili sa devet igrača protiv komšija, biće oslabljeni za vikend kada na "Euroborg" stižu "Orlovi". Go Ahed je zanimljiva ekipa, prethodnih godina "lete" više nego što smo navikli, čak su letos izašli u kvalifikacije za Ligu Konferencija, ali su odmah ispali od Brana. Nije da su razočarani, imaju malo igrača da bi bez posledica mogli da se rastegnu na više frontova. Prošle nedelje su remizirali sa Ajaksom, ali nisu bili zadovoljni, rasturili su posrnulog velikana i na kraju ispustili pobedu. Mogli bi da to naplate na severu, kada je ovaj tim u pitanju, golovi se podrazumevaju. Nikada se ne brane, pitanje je samo realizacije.

1404 Wolsfburg - Stuttgart 1+I&2+II (2.22)

Štutgart je rasturio Dortmund, iako su im prodali najboljeg strelca Girasija, spakovali su pet komada "Milionerima". Plesali su Undav i Demirović, "Švabe" opet imaju ogroman napadački potencijal. "Vukovi" su se isprsili pred šampionom, na kraju poraz od 4:3, krivac je Gerhart koji je potpuno neoprezno dobio crveni karton u finišu. Bonifejs je po običaju, u nadoknadi doneo pobedu "Farmaceutima". Volfsburg će teško u Evropu, ali imaju kvalitet za top 10, raspored je bio težak na startu, očekujemo da tokom jeseni poprave poziciju. Oba tima daju i primaju dosta golova, pa bismo mogli da vidimo baš efikasan meč u Donjoj Saksoniji.

5657 Motherwell - St Mirren p.p. tačan rez. 0:0 (2.65)

Nismo previše puta odlazili u Škotsku ove sezone. Sent Miren godinama već igra solidno u ligi, "Badiji" su bili peti prošle sezone, izašli u Evropu posle 35 godina, ali kratko je trajalo leto u LK. Imaju tim za sredinu, igraju bolje kod kuće u okolini Glazgova. Madervel će se boriti za opstanak, mada su solidno startovali. Ovaj meč miriše na podelu bodova, obično ima malo golova, na dva od tri poslednja su mreže mirovale na poluvremenu.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak