Da li je Endiaje napravio faul pre gola? Jokić kaže jedno, a Drulović drugo!

Autor: Mladen Heleta
subota 20.04.2024.
23:16
Izvor: Sportske.net

Teška situacija, u svakom slučaju.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan na svom terenu sa 3:2, u neverovatno uzbudljivom 173. "večitom" derbiju, koji je odigran u sklopu prvog kola Super lige Srbije.

Zvezda sada ima 10 bodova više od Partizana na čelu tabele i realno je ništa ne može zaustaviti u pohodu na sedmu uzastopnu titulu.

Zvezda je slavila sa dva gola u finišu meča, prvi je dao Endiaje, a drugi Katai iz penala, a oko pogotka Senegalca su svoje mišljenje u studiju Arene sport dali sudijski ekspert Zdravko Jokić i Ljubinko Drulović, selektor mlade reprezentacije Srbije i bivši igrač Partizana. 

Njih dvojica su tom prilikom ušla u polemiku, a znamo već da je Partizan zapretio da zbog suđenja večeras neće igrati derbi za tri dana u polufinalu Kupa Srbije.

Jokić je o golu Endiajea rekao sledeće:

"Imamo situaciju koja izaziva kontroverze. Mislim da je odbrambeni igrač (Marković) dozvolio da mu napadač (Endiaje) dođe iza leđa i da se bori za poziciju, njih dvojica se praktično bore za poziciju i dolazi do kontakta. E sada koliko je taj konakt bio intenzivan da bi došlo do pada, to je sudija mogao da utvrdi na terenu. Kada se radi komunikacija VAR-a i sudije, jer vidim da ima primedbi zašto nije zvao asistente u VAR sobi, VAR traži od sudije da opiše situacije kako je video. Ako odlazi do nesulglaisca, ako VAR ima drugo mišljenje, on poziva sudiju da on pogleda situaciju da se uveri, i moža promeni odluku, a ovde sudija nije išao jer se njegovo viđenje situacije nije slagalo sa VAR-om, jer nije bilo intenziteta da se svira prekršaj. Što se tiče guranja, UEFA je u poslednjih godinu dana podigla tu lestvicu i vidimo i da u međunarodnim utakmicama neke situcije koje su očite kao faulovi nisu suđeni faulovi. Ovde ne vidimo komplet situaciju, ali dolazi do brzog pada (Markovića) čak i možda do proklizavanja igrača Partizana. Pitate me da li je faul? Da li vi ovde vidite kontakt - da li je bilo guranja rukom, laktom? Bio je samo konkakt. Da li je bilo odgurivanje - nije", rekao je Jokić.

Drulović, sa druge strane, nema dilemu:

"Generalno je faul bio, po meni, kako ja vidim. Mislim da bi 90 posto sudija svirali prekršaj. Defanzivci su u ovim situacijama zaštićeni", smatra Drulović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke