Čobot u 100. minutu verovatno "lansirao" Mađare u osminu finala!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 23.06.2024.
22:59
Izvor: Sportske.net

Utakmicu obeležila stravična povreda Barnabaša Varge.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Fudbaleri Mađarske pobedili su Škotsku sa 1:0 u Štutgartu, u poslednjem trećem kolu grupe A Evropskog prvenstva.

Heroj Mađara je rezervista Kevin Čobot, koji je dao gol za tri boda u desetom minutu sudijske nadoknade vremena.

Mađarska je na taj način sa tri boda zauzela treće mesto u grupi i sada će čekati rasplet u ostalim grupama da vidi da li će joj to biti dovoljno da zaigra u osmini finala. Kako se odvija situacija, verovatno hoće. Škoti sa jednim bodom na svom kontu idu kući, pa i dalje nemaju nijednu nokaut fazu na velikim takmičenjima u istoriji.

U drugom meču su Nemačka i Švajcarska odigrali 1:1, pa su Nemci osvojili grupu sa sedam bodova, a Švajcarci su drugi sa pet.

Nažalost, meč je obeležila jeziva scena iz 70. minuta, kada je ozbiljno povređen Mađar Barnabaš Varga.

Veliki ulog i malo toga viđenog u prvom poluvremenu.

Nismo videli nijednu šansu sve do 40. minuta, Škoti su bolje otvorili, Mađari su se kasnije oslobodili i pokušavali udarcima sa distance, a onda stvorili veliku priliku, kada je Orban glavom pogodio prečku iz peterca, posle centaršuta Soboslaja iz slobodnog udarca.

U drugom poluvremenu, nažalost, ništa do tog 70. minuta, kada je napadač Mađarske Barnabaš Varga imao stravičan sudar sa golmanom Škotske Ganom, posle čega je ostao bez svesti da leži na travi. Odmah su se tu pojavile medicinske ekipe, podignuti su i panoi, kako se ne bi videlo šta se dešava, a tu su bila i nosila.

Varga je odnet sa stadiona i svi se molimo i nadamo da će sa njim sve biti u redu!

Nakon toga su obe ekipe bile u šoku nekih desetak minuta, a onda su "bez kompasa" krenule po tri boda.

Mađari su se u toj jurnjavi mnogo bolje snašli.

Ređale su se šanse Soboslaja i Šefera, a rezervista Čobot je u 91. minutu izašao sam pred golmana Gana i pogodio stativu.

Potom je Henli imao veliku priliku za Škotsku u 108. minutu, Gulači je sjajno odbranio i onda 110. minutu, kontra Mađara, briljantan pas Soboslaja na desnu stranu za Salaija i asistencija za Čobota, koji je istrčao, ispratio i sa nekih 11 metara pogodio za veliku pobedu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke