Filkrug spasio Nemačku i poslao ih sa prvog mesta u osminu finala

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 23.06.2024.
22:55
Izvor: Sportske.net

Dramatična završnica!

EPA-EFE/FRIEDEMANN
EPA-EFE/FRIEDEMANN

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Nemačke i Švajcarske remizirali su u Frankfurtu 1:1 u poslednjoj utakmici grupne faze Evropskog prvenstva.

Možda su Nemci sve vreme imali terensku inicijativu i posed, ali Švajcarci su bili ti koji su bolje izgledali sa svojom jasnom idejom da ostanu neporaženi. U tome su i uspeli.

Od samog starta, tim Julijana Nagelsmana je nametnuo svoju igru, Džamal Musijala je pravio probleme po čitavom terenu, pa je ubrzo i došao gol za promenu rezultata, ali je on naknadno poništen nakon reakcije VAR sobe.

Džamal Musijala je napravio prekršaj pred golom Švajcarske, lopta je u nastavku akcije došla do Roberta Endriha koji je šutirao sa distance, a Jan Zomer katastrofalnom reakcijom doneo kratkotrajnu radost Nemcima. Nastavili su domaćini da dominiraju, dok su Švajcarci po prvi put došli do trećine terena rivala tek u 28. minutu. A, tada – gol! Prvo je Granit Džaka bio odličan u presingu na Tonija Krosa, akciju je nastavio Fabijan Rider, prosledio loptu Remu Frojleru čiji centaršut odlično u gol pretvara Dan Endoje za šok u Frankfurtu!

Slika se nije mnogo menjala. Švajcarci disciplinovani, fenomenalno su poštovali zadatke selektora Murata Jakina, a čak i kada je bilo nedostataka odbrana iskakao je neko iz odbrane 'sajdžija'. Prevashodno, Manuel Akanđi.

Postigli su Švajcarci još jedan gol iz kontre, strelac je bio Ruben Vargas, međutim našao se u nedozvoljenoj poziciji.

Uveo je Julijan Nagelsman Niklasa Filkruga 15 minuta pre kraja duela i isplatilo mu se to kada je konačno upućen kvalitetan centaršut. David Raum koji je zamenio lošeg Mitleštada centrirao je pred gol, a Filkrug fenomenalno skočio za izjednačenje u drugom minutu sudijske nadoknade.

Nemci će ipak kao prvi dalje iz grupe, Švajcarska ide kao drugoplasirana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke