Kejn pred Srbiju: "Došli smo da osvojimo EURO, Srbija se dobro brani!"

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 13.06.2024.
21:15
Izvor: Sportske.net

Kapiten Engleza govorio pred meč sa "orlovima".

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Reprezentacija Engleske važi za najvećeg favorita na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Englezi su smešteni u grupu C zajedno sa Srbijom, Slovenijom i Danskom, a prvi protivnik "Gordog albiona" biće upravo naši "orlovi" u nedelju od 21 sat u Minhenu.

Pred ovu utakmicu govorio je kapiten Engleza napadač Hari Kejn.

“Fudbaleri Srbije su zaista dobri u odbrani. Opasni su iz prekida, pošto imaju visoke igrače. To bi mogao da bude težak meč za nas, ako ne budemo oprezni i 100 odsto koncentrisani“, kratko je prokomentarisao Srbiju Kejn, a onda se okrenuo očekivanjima na EURO.

"Status favorita stekli smo rezultatima na prethodnim turnirima. Ali još nismo osvojili Evro, pa ćemo da pokušamo da ispišemo istoriju. To je cilj koji smo smo postavili, ali znamo da je pred nama dug i težak put. Moramo da budemo sigurni da radimo sve kako treba, jer na ovakvim turnirima ako ne daš 100 odsto, možeš da budeš kažnjen“, ističe napadač Bajern Minhena.

Kejn smatra da je ova generacija Engleza najbolja koju su imali otkako je on u timu.

"Mislim da je ova ekipa jedna od najboljih, ako ne i najbolja koju smo imali u smislu forme i sezone koju su imali mnogi naši igrači. Imamo puno mladih i talentovanih igrača, koji nemaju tremu i samo žele da izađu na teren. Nadam se da mlađi igrači mogu da uče od mene. Mi već imamo dobar odnos, uvek večeramo zajedno, imamo o čemu da razgovaramo i to nam puno pomaže“, veruje u sebe i saigrače lider tima, koji će sa ponosom nositi traku oko ruke.

"Biti kapiten Engleske verovatno je najveća privilegija koju mogu da imam kao igrač. To je jedinstven osećaj. Čast mi je po četvrti put da budem kapiten na velikom takmičenju. Imali smo polufinale, finale i četvrtfinale pa se nadam da ćemo ovaj put da osvojimo trofej. Došli smo u Nemačku da osvojimo EURO“, jasan je Kejn.

Ne propustite