Ko se boji Austrije još?! Prvo mesto u grupi, za prvo iznenađenje na turniru!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 25.06.2024.
19:58
Izvor: Sportske.net

Kakvo iznenađenje!

EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Austrije pobedili su Holandiju rezultatom 2:3 (0:1) u Berlinu u okviru 3. kola grupe 'D' Evropskog prvenstva.

Setićemo se pesmice koju je Crvenkapa pevušila na putu ka bakinoj kući: "Ko se boji vuka još...". Znamo kako se ova bajka završila, a mi ćemo iskoristiti isto kako bismo uporedili poziciju u kojoj su se Austrijanci nalazili u grupi sa Holanđanima i Francuzima pred turnir... Kraj sada znate. Imamo prvo iznenađenje na turniru.

U utakmici u kojoj bi bod odgoravao i jednima i drugima, krenulo je obećavajuće, posebno po Austrijance koji su se ispostavili kao vrlo neprijatan protivnik na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Samo šest minuta igre prošlo je pre nego što je po levoj strani probio Aleks Pras i oštro centrirao, a u želji da tu loptu preseče Donijel Malen je klićim startom lansira u mrežu Barta Ferbrugena. Ako bi se gledala čista završnica, te da je ona bila u gol Austrije, pričali bismo o izvrsnoj reakciji napadača Borusije Dortmund. Ovako, to je za momenat zakasneli start jer vrhom kopačke postigao autogol.

Holanđani su imali inicijativu, Austrijanci jedva da su pretili Van Dajku i ostalima, dok se potkrala tek poneka dobra akcija 'narandžastih', te  propuštena situacija Donijela Malena. Malo smo videli od Memfisa Depaja u prvih 45 minuta, kao i od Kodija Gakpa... Očigledno je bilo da je Holanđanima nedostajala i kreativnost iz veznog reda, ali i stabilnost koju bi im donosli igrači poput Frenkija de Jonga i Teona Kopmajnersa.

Ipak, sa samim startom drugog poluvremena, dobili smo promenu rezultata. Osvojili su Holanđani loptu na sredini terena, krenuli u brz napad koji je završio Kodi Gakpo udarcem iskosa sa leve strane. Karakterističan gol za napadača Liverpula i već u 47. minutu imali smo ponovni egal.

Austrijanci su se dobro branili, ali nisu bili previše opasni pred golom Barta Ferbrugena. Prva smislena akcija još od gola, s tim da su ovaj put imali i sopstvenu završnicu došla je u 59. minutu kada je Grilič centrirao sa leve, očigledno sporne holandske strane, a Romano Šmit ponovo dovodi Austrijance u prednost.

Opet smo dobili period igre u kojoj su Holanđani imali posed, ali došlo je do povrede Donijela Malena zbog čega je na teren ušao Vut Veghorst što je značilo da će Ronald Kuman morati da promeni izgled svog napada. To je urodilo plodom pošto je upravo Veghorst glavom u 75. minutu spustio loptu za Memfisa Depaja, a ovaj između dvojice austrijskih igrača akrobatski postigao divan gol koji je isprva poništen jer je arbitar verovao da je Holanđanin igrao rukom, ali kako se utvrdilo da to nije bio slučaj dobili smo 2:2.

Dobili, samo na pet minuta jer je Marsel Zabicer u 80. na fenomenalan način provukao loptu pored Ferbrugena. Sjajno je povukao sa centra igrališta, zatim se provukao iza odbrane rivala iskoristio savršeno dodavanje Baumgartnera.

Golova do kraja nije bilo i Austrijanci su osvojili grupu 'D' ispred Francuske i Holandije, ali sve tri ekipe će u nastavak takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke