KOSTUR - Nemci čekaju drugog iz naše grupe, a "crta" se spektakl u četvrtfinalu!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 23.06.2024.
23:30
Izvor: Sportske.net

Švajcarci na Italijane ili Hrvate.

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

Završeno je takmičenje u grupi A Evropskog prvenstva i polako počinje da se popunjava kostur nokaut faze, pošto su Španija i Portugal već obezbedili prve pozicije u grupama B i F.

Večeras je Nemačka remizirala sa Švajcarskom rezultatom 1:1, dok je Mađarska savladala Škotsku sa 1:0.

Nemci idu dalje sa pozicije A1, Švajcarci su A2, a vrlo verovatno je da će sa tri boda proći i Mađarska, kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije. 

Tri boda Mađara značajno smanjuju šanse Srbije da možda sa ukupno dva boda prođe dalje.

Dakle, Nemačka u osmini finala, u gornjoj polovini kostura, čeka drugoplasiranog iz grupe C, u kojoj igra Srbija, a znate već sve kalkulacije u toj grupi. Ukoliko naš tim savlada Dansku, onda će gotovo sigurno igrati sa Nemcima u Dortmundu, 29. juna.

Švajcarska u donjem delu kostura ide na drugoplasiranog iz grupe B, a to će verovatno biti Italija ili Hrvatska, dok će Albanija teško do te pozicije. Taj meč će se igrati 29. juna u Berlinu.

Španci i Portugalci su sigurno u gornjem delu kostura i čekaju neke od trećeplasiranih ekipa. Ukoliko Nemci i Španci prebrode osminu finala, onda će se međusobno sastati u četvrtfinalu u Štutgartu, 5. jula.

Gde će Mađari, trenutno je nezahvalno pisati, pošto će morati da se sačeka rasplet u ostalim grupama. 

Španija ili Portugal će joj biti protivnik u najvećem broju kombinacija, mada postoji opcija da odu na pobednika grupe E, u kojoj trenutno Belgija, Rumunija, Slovačka i Ukrajina imaju po tri boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke