Mijailović starter - Piksi iskoristio ''pomoć prijatelja''?

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.06.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net

Igrali su zajedno u Zvezdi...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Očekivale su se određene promene u startnoj postavi reprezentacije Srbije za večerašnji meč protiv Danske, pre svega da Samardžić ili Birmančević, možda i obojica budu u startnoj postavi, ali selektor Dragan Stojković ima nešto drugačiji plan.

Samardžića jeste uvrstio među startnih 11, ali je osim te promene odlučio da vrati Nemanju Gudelja u vezni red, dok je najveće iznenađenje ime Zvezdinog univerzalca Srđana Mijailovića među starterima.

U odnosu na meč protiv Slovenije, Samardžić, Gudelj i Mijailović su iz prvih 11 istisnuli Tadića, Sergeja Milinković-Savića i Vlahovića, a zanimljivo je da je posle meča sa Slovenijom nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde Boško Đurovski javno posavetovao selektora Stojkovića da u prvu postavu protiv Danske uvrsti Mijailovića.

''Treba nam po levoj strani jedan Kolarov, a po desnoj strani jedan Bane Ivanović. Nemamo ih? Ali, onda ne možete da stavite Živkovića, koji je po vokaciji desno krilo ili desni vezni igrač u sistemu 4-4-2, koji ima beka iza sebe i ne mora da se troši toliko, kao i Kostić. 

Zatim, promenite sistem i stavite Mićka iz Crvene zvezde, koji je adekvatan da bolje igra na toj poziciji nego Živković i doneće više, a da Živković uđe u drugom poluvremenu. To bih mu savetovao, da napravi korekciju'', rekao je, između ostalog, Boškoi Đurovski tokom gostovanja na K1 TV.

Moglo bi se reći da ga je selektor poslušao što se tiče Mijailovića, ali i ne i Živkovića koji će verovatno biti prebačen na levu stranu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke