Partizan je danas dobro upoznao Šaparenka, hoće li Stanojević naći rešenje za njega?

Autor: Darko Mitrović
petak 21.06.2024.
18:30
Izvor: Sportske.net

Uskoro ćemo ga gledati i protiv Partizana.

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

Posle ubedljivog poraza od Rumunije (0:3), reprezentacija Ukrajine je danas upisala prvu pobedu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, i to posle preokreta protiv Slovačke rezultatom 2:1.

Za igrača utakmice je zvanično proglašen Mikola Šaparenko, strelac izjednačujućeg gola za Ukrajinu u 54. minutu meča, a zatim i asistent kod pobedonosnog pogotka Romana Jaremčuka.

Šaparenko je, inače, dugogodišnji član Dinama iz Kijeva koji će se u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sastati sa Partizanom, čiji je trener Aleksandar Stanojević danas verovatno pomno pratio njegovu partiju. Prvi meč će ove dve ekipe odigrati 23. ili 24. jula u poljskom Lublinu, a revanš je 30. ili 31. jula u Humskoj.

Ovaj momak je kao 17-godišnjak stigao iz Iličiveca u Dinamo i već devet godina je član velikana iz Kijeva, što kao omladinac, što kao senior.

Prošle sezone je odigrao 28 mečeva za Dinamo, postigao šest golova, uz devet asistencija, a uglavnom igra na pozicijama centralnog ili ofanzivnog veziste.

Na ''Transfermarktu'' se njegova tržišna vrednost procenjuje na 9 miliona evra, a ugovor sa Kijevljanima ga veže još godinu dana.

Osim Šaparenka, starteri u današnjoj pobedi Ukrajine nad Slovačkom bili su i desni bek Timčuk, zatim vezista Braško i krilni napadač Jarmolenko koji je i kapiten njihovog nacionalnog tima.

Meč su sa klupe od igrača Dinama danas odgledali golman Buščuk i najbolji strelac ukrajinskog vicešampiona, Vladislav Vanat koji ni protiv Rumunije nije dobio priliku da zaigra.

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke