POLUVREME - "Furija" koristi šanse, Hrvati u debelom minusu!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 15.06.2024.
18:49
Izvor: Sportske.net

Sjajni Španci!

AP Photo/Sunday Alamba
AP Photo/Sunday Alamba

Povezane vesti

Prvo poluvreme na Olimpijskom stadionu u Berlinu je završeno, reprezentacija Španije vodi protiv Hrvatske u okviru prvog kola grupe B Evropskog prvenstva sa 3:0!

Bez velikih šansi na startu utakmice, i jedni i drugi su dosta tvrdo ušli u meč, mada su Španci bili ti koji su nešto više pretili. I upravo su oni stigli prvi do prednosti. 

Španci su stigli do prednosti u 29. minutu utakmice. 

Bila je to prva prava prilika na meču, fantastična lopta Rodrija, Morata je izašao 1 na 1 sa Livakovićem i rutinski ga savladao za 1:0.

Iako se do tada nije video, Rodri je dokazao da potezom može napraviti razliku. Impresivan pas.

Samo minut kasnije na drugoj strani šansa za Kovačića, dugo je vukao loptu i na kraju je šutirao po zemlji, ali je Simon dobro intervenisao. 

U 32. minutu Španci su postigli još jedan gol, videli smo pravu majstoriju Ruiza!

Španski vezni fudbaler je promešao nekoliko igrača reprezentacije Hrvatske, izborio se za šut i pogodio donji desni ugao za 2:0!

I ponovo su Hrvati pripretili odmah posle gola Španije, Brozović je šutirao, odbranio je fantastično Simon, a Lovro Majer je odbitak poslao pored gola, odnosno u mrežu sa spoljne strane. 

Mogli su Hrvati da smanje rezultat i posle opasnog napada po desnoj strani, prebačena je lopta Gvardiolu na levu, usledio je udarac, a Budimir je malo zakasnio...

I onda još jedan udarac za Hrvate, Španci su postigli još jedan gol i to posle prekida, Vilijams je posle kombinacije iz kornera uputio ulaznu loptu, Karvahal je bio na mestu za 3:0!

Odlična utakmica do sada, nadamo se da će drugo poluvreme biti makar jednako zanimljivo. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke