AdmiralBet tipovi - Sećate se Estersunda?

Autor: Darko Mitrović
petak 21.06.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Naše stalne rubrike - Prelazi, Daj gol, Katanac i Tačan rezultat na jednom mestu.

Povezane vesti

Prelazi

3604 Indy Eleven - Orange County SC 1-1 (2.64)

U američkoj USL ligi trenutno je Indi u najboljoj formi. Zaređao je sa pobedama, ima ih već pet uzastopnih i zahvaljujući tome se probio na drugo mesto u Istočnoj konferenciji, a sve ukazuje da će taj niz nastaviti i ovog vikenda. Indi će na svom terenu u Indijanapolisu dočekati ekipu Oranž Kauntija koja je u poslednjih pet mečeva upisala četiri poraza i dovela u pitanje plasman u plej-of, pa zato i ne deluje kadra da napravi eventualno iznenađenje u ovom meču. Imajući to u vidu, očekujemo rutinski trijumf domaćeg tima.

3619 Forge FC - Valour FC X-1 (4.25)

Fordž je prethodnih nekoliko godina bio dominantan u kanadskoj Premijer ligi, osvojio je četiri titule u poslednjih pet godina i aktuelni je šampion, ali ove sezone ne igra na šampionskom nivou. Trenutno je na četvom mestu sa sedam bodova manje od vodećeg Atletika iz Otave, s tim da ima i utakmicu manje, pa se još uvek ne može reći da nema šanse za odbranu trona. Ali, u poslednjih mesec dana je u lošoj formi, ima samo jednu pobedu u tom periodu uz tri poraza, pa ako želi da zaustavi pad na tabeli, moraće da za vikend savlada ekipu Valura koja je pretposlednja i ima samo dve pobede u 10 mečeva. Očekujemo trijumf domaćina, ali s obzirom na trenutnu formu, moglo bi da bude i teškoća.

3601 Hartford Athletic - Tampa Bay Rowdies X-X2 (2.94)

Još od jula 2021. godine Hartford Atletik nema pobedu nad ekipom Tampa Beja u američkoj USL ligi. Od tada su se ove dve ekipe sastale ukupno šest puta, a Tampa Bej je dobila čak pet mečeva, uz jedan remi. Osim toga, Tampa Bej je trenutno znatno bolje plasirana ekipa od Hartforda, nalazi se na četvrtoj poziciji i ima četiri pobede u poslednjih pet mečeva. Za to vreme, Hartford igra po sistemu ''toplo-hladno'' i pao je ''ispod crte'' kada je u pitanju pozicija koja vodi u plej-of. Naravno, ima vremena da se sve to promeni, ali ima dovoljno razloga da ovoga puta damo blagu prednost Tampa Beju.

3633 Club Atletico Guemes - Arsenal Sarandi 1X-1 (2.25)

Posle solidnog početka sezone u argentinskoj drugoj ligi, Arsenal Sarandi je zapao u krizu igre i rezultata, a kao posledica toga je i sve veći pad na tabeli. Na prvi pogled, u nedelju bi mogao da ga očekuje nešto lakši posao protiv Klub Atletiko Guemeša koji ima samo bod više od poslednjeplasiranog Patronata, ali utisak je da se domaćin narednog meča polako budi, da igra sve bolje i da  bi to mogao i da potvrdi pred svojim navijačima. Da Klub Atletiko može više od trenutnog plasmana na taneli pokazao je i remi u prošlom kolu protiv drugoplasiranog San Martin Tukumana, ali mu je za beg od začelja neophodan i neki trijumf. Utisak je da bi Klub Atletiko mogao da iskoristi krizu svog narednog rivala i dođe do sva tri boda.

Daj gol

3505 Seoul – Suwon GG&3+ (2.25)

Ako pratite dešavanja u korejskoj K1 ligi, onda se verovatno sećate da su dueli Seula i Suvona tokom prošle godine donosili prave kanonade golova sa obe strane. Najpre je u julu prošle godine Seul na svom terenu savladao ekipu Suvona sa čak 7:2, da bi tri i po meseca kasnije viđena još jedna goleada, kada je ponovo Seul bio bolji, i to kao gost rezultatom 4:3. Seul, čije boje brani i naš nekadašnji mladi reprezentativac i bivši član OFK Beograda i Vojvodine Aleksandar Paločević trenutno je na devetom mestu i nema pobedu u poslednjih pet mečeva u ligi, ali je i krajem aprila savladao ekipu Suvona, kada je bilo ''samo'' 2:0. Ipak, Suvon znatno bolje stoji na tabeli, ima devet bodova više i očekuje se njegov plasman u plej-of. Ovoga puta nećemo prognozirati pobednika, ali se nadamo novoj goleadi.

3558 Ostersunds – Utsiktens GGI v GGII (2.22)

Sećate se Estersunda koji je bio hit sezone 2017/18 u Evropi? Ovaj tim je tada prošao u evropsko proleće u Ligi Evrope, eliminisan je od Arsenala na startu nokaut-faze, ali se može pohvaliti i pobedom nad ''tobdžijama'' usred Londona od 2:1.  Međutim, ubrzo su usledili tešku dani za ovaj klub, selidba u niži rang i sada je to, gledajući rezultate od starta sezone, prosečni švedski drugoligaš. Trenutno je na 11. poziciji, na samo bod iznad zone ispadanja, pa će za Estersund predstojeći duel sa Utsiktensom od velike važnosti. Veliki motiv imaće i gosti koji su poraženi u prethodna dva kola i tako se značajno udaljili od vodećih ekipa na tabeli. Ne može se reći da su previše efikasni jedni i drugi, ali očekujemo da će obe ekipe ovoga puta igrati na pobedu i da bi to moglo da rezultira golovima.

Katanac

3638 Rampla Juniors – Miramar 0-2 (1.64)

Ekipa Miramara je jedina koja ima maksimalni učinak posle prva dva kola u urugvajskoj Primeri. Ipak, obe pobede je ostvarila minimalnim rezultatima, oba puta sa po 1:0. Sada je očekuje gostovanje ekipi Rampla Juniorsa iz Montevidea kojoj efikasnost takođe nije jača strana. Rampla je osvojila samo bod iz prva dva kola, postigla je samo jedan gol, pa će gosti biti u ulozi favorita, ali ne treba da iznenadi i ako Miramar prekine početni pobedonosni niz. Prethodna tri međusobna susreta ove dve ekipe završena su bez pobednika i sva tri su obeležena malim brojem golova. Tačnije, prošle godine je oba puta bilo 0:0, a krajem marta ove godine rezultat je bio 1:1. Prema tome, sve ukazuje da ni ovoga puta neće biti mnogo golova.

3661 San Telmo - Club Atletico Mitre 0-1 (2.32)

U argentinskoj drugoj ligi, ekipa San Telma je trenutno među vodećima i istakla je kandidaturu za najviši plasman.  Ovaj tim je posle 18 odigranih mečeva na drugom mestu Grupe B, sa dva boda manje od vodećeg Kolona, ali i uz utakmicu manje. Ipak, poslednje mečeve ekipe San Telma obeležava mali broj golova, nisu preterano efikasni, a uz to je njihova mreža ostala netaknuta u poslednja tri meča. Neefikasni mečevi su obeležje i ekipe Klub Atletiko Mitrea koja je na 19 mečeva postigla samo 10 golova, a primila je svega jedan gol više. Logično je zato očekivati da će i u njihovom međusobnom duelu čvrste odbrane pre svega doći do izražaja.

3599 Monterey Bay - Oakland Roots 0-2 (1.86)

Sve češće se ovog leta okrećemo američkoj USL ligi, gde takođe ima zanimljivih ekipa i utakmica. Ekipa Monterej Beja je sa dva poraza u prethodna dva kola pokvarila svoj plasman na tabeli i ako želi da zadrži msto koje vodi u plej-of, moraće što pre da prekine taj niz. Oklend Rutsi su za njih bili prilično neugodan rival u protekle dve godine, ali je u poslednja dva međusobna duela Monterej uspeo da ostane neporažen i čak je kao gost dobio prethodni susret u aprilu. Ishodom narednog meča nećemo ovde da se bavimo, ali imamo razloga da očekujemo mali broj golova, što je postalo već uobičajeno za utakmice Montereja u poslednjih mesec dana.

Tačan rezultat

3557 Oddevold – Degerfors 0:1, 0:2, 0:3 (4.10)

Degerforš se za sada profilisao kao jedan od glavnih kandidata za plasman u elitni rang takmičenja u Švedskoj. Ovaj tim je trenutno drugoplasirani na tabeli, ima pet bodova manje od Landskrone, a kako sezona odmiče Degerforš je u sve boljoj formi. Priliku da to potvrdi imaće ovog vikenda na gostovanju Odevoldu, koiji je sve bliži zoni ispadanja. Tri poraza i dva remija je upisao Odevold u poslednjih pet mečeva i nema naznaka da bi taj učinak mogao da popravi protiv jedne od vodećih ekipa na tabeli. Jasno je ko je favorit u ovom meču i ima dozvoljno razloga za očekivanje da se to i potvrdi na terenu.

Ne propustite