TNT ponuda - Derbi vikend širom Evrope, Tadić pakuje, a Kejn rešeta!

Autor: Ivan Cvetković
subota 21.09.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Deset izabranih tipova sa sjajnim kvotama samo za vas.

Povezane vesti

Reims - PSG

97549 Dembele 1+ golovi & 1+ asistencije (11.00)

Od kada je Mbape otišao, Osman Dembele se raspucao. "Desetka" Parižana je okrenuo rezultat prošle nedelje protiv Bresta, dao je dva gola, takođe bio i strelac u Avru. Očigledno sada ima više prostora, odlično sarađuje sa Asensiom koji je "lažna devetka". Posle povrede Ramosa i odlaska nekolicine igrača, Luis Enrike preferira formaciju bez klasičnog napadača, i Muani sedi na klupi. Videćemo hoće li Dembele koji je prošle godine u 26 mečeva dao tri gola (koliko i u četiri utakmice ove sezone) nastaviti seriju u Remsu. Asistencije se podrazumevaju, to je njegova specijalnost, očekujemo efikasnu utakmicu, domaćin se sigurno neće braniti. Meč smo obradili u rubrici "Mešalica".

Werder - Bayern

97559 Kane 2+ golovi&1+ asistencija (14.00)

Hari puca iz svih oružja, od početka sezone Bajern je odigrao tri meča u šampionatu, zgromio i Dinamo na startu Lige šampiona, a kapiten Engleske nije bio strelac na premijeri u Volfsburgu. Samo, tada je asistirao Gnabriju za pobedu u finišu. Ostali mečevi su bili lakši, načeo je Frajburg, a onda ispalio rafal od sedam golova u mečevima protiv Kila i Dinama. Sada će Bavarci u Bremen, na sever, zanimljivo da je Englez debitovao u Bundesligi baš prošle godine na ovom gostovanju. Tada je na "Vezeru" prvo asistirao Saneu, pa se i sam upisao u strelce. Sada bi mogao da iskombinuje par golova i asistenciju, ako Bavarci nastave da pune rivale, ova opklada bi se itekako mogla isplatiti.

Fenerbahce - Galatasaray

97550 Tadic 1+ asistencija & 1+ žuti kartoni (11.00)

Bivši kapiten Srbije se sjajno snašao po dolasku Murinja. Fener juriša na prvu titulu posle više od decenije, zato je doveden gospodin "Posebni". Raspucali su se nakon uvodnih muka, Tadić je paklen u tandemu sa Džekom, a uz trejdmark asistencije, počinje da daje golove, spakovao je dva Antaliji. Derbi će biti vatren, prošle godine u dva meća je bilo 17 kartona, pa nije nemoguće da i naš reprezentativac bude među upisanima. U magazinu imate tekst o Fenerovim nevoljama u protekloj deceniji, ko zna, možda Tadić spoji asistenciju i karton, kvota je odlična.

Boca - River

97552 10+ žutih kartona (3.00)

Ovo nije neuobičajeno za Superklasiko. Strasti se rasplamsaju, često je, s obzirom na prirodu ne samo argentinskog fudbala, već i društva, u ovom veku nasilje ispred fudbala u, mnogi kažu, najvećoj fudbalskoj utakmici na svetu. Oba tima kasne po devet bodova za vodećim Velezom, neće biti mnogo kalkulacija, za Boku je loša vest da se Marselo Galjardo, o kome smo pisali u prošlom broju vratio na klupu "Milionera". Kada su kartoni u pitanju, nije nas mrzelo da izračunamo, u ovoj deceniji, prosek je oko devet kartona u meču. Crveni su redovni, nećemo da brojimo, ali što je govorio bivši centarfor Arsenala, Jan Rajt, sudije u Superklasiku dele kartone kao da zaokružuju brojeve na tomboli.

Real Madrid - Espanyol

97553 Mbappe 1+ golovi iz igre & 1+ golovi iz penala (6.00)

Loše igra Real, recimo u Sevilji su potpuno nezasluženo iz dva penala dobili Sosijedad koji je četiri puta pogađao okvir gola. Tek u finišu su pobedili Štutgart na otvaranju Lige šampiona. Sada ovde ide ona frazetina da dobri timovi pobeđuju i kada nisu na očekivanom nivou, ali mi se vodimo odbranom Espanjola. Povratnik u ligu je dobio posle lošeg starta dva meča kod kuće, ali ako im je Alaveš dao par golova i stvorio još nekoliko prilika za gol, Real može i više. Penal za Madriđane je sviran na poslednja tri meča u prvenstvu i tu je sve jasno. Ovu kombinaciju, gol iz igre i penala, Mbape je već napravio, u poslednjem meču kod kuće, pre prvenstvene pauze protiv Betisa.

Manchester City - Arsenal

97555 5+ kartoni & Haaland ne daje gol (3.50)

Ako ste gledali nekada duele Artete i učitelja Gvardiole, obično ima dosta nervoze, čak sudije umeju da podele i po par kartona zbog zadržavanja igre. To povećava našu šansu da vidimo dosta opomena u derbiju u nedelju, ulog je veliki, ovo su bez dileme dva najbolja engleska tima. I nekako značaj utakmica uvek stavi kalkulisanje u prvi plan. Danas je svakako teže očekivati da Haland ne da gol, posle eksplozivnog starta, ali zaustavio ga je Aćerbi u Ligi šampiona, po drugi put u karijeri. Takođe, Norvežanin je Arsenalu u šest mečeva (četiri u prvenstvu) dao dva gola i to u prvoj sezoni u PL. Arsenalova odbrana je visoka, čvrsta, imate tekst u magazinu o tome kako ih je Arteta transformisao, pa Norvežaninu neće biti lako.

Lyon - Marseille

97558 Greenwood 1+ golovi & Matic 1+ žuti kartoni (11.00)

Na tribinama je uvek vatreno kada igraju dva Olimpika, sever protiv juga, ne može da bude više razlike, ne samo u fudbalu. Fabio Groso se loše proveo prošle sezone na gostovanju kada je napadnut autobus sa igračima Liona u Marseju, pa je utakmica odložena. Nadajmo se da domaći neće želeti osvetu takvog tipa. Marsej je bacio rukavicu Parižanima, mnogi su bili skeptični kada je De Zerbi kao prvo pojačanje tražio osramoćenog Mejsona Grinvuda. Da se razumemo, u moralne implikacije transfera ne ulazimo, ali nekadašnji igrač Junajteda pravi prevagu na startu. Po nama, gosti su bolji tim, Lion je nekako suviše eratičan, njihova odbrana porozna. Nemanja Matić je počeo tri od četiri utakmice za novi klub ove sezone, nisu ga sudije upisivale, ali ovde će biti i dosta kartona. Ako spojite Nemanjin karton i Grinvudov gol (dao ih je pet u četiri kola) mogao bi da vas sačeka priličan profit.

Inter - Milan

97555 Penal i crveni karton na meču (13.00)

Inter često dobija penale na derbi utakmicama, pa možete i da probate sa Čalhanogluom kao strelcem. Međutim, mi predlažemo da na "masnu" kvotu probate kombinaciju penala i crvenog kartona. "Madonina" može da bude ovakva i onakva, ali sada je nervoza kod Milana ogromna. Prvo, ako izgube, Fonseka će verovatno ostati bez posla. Veneciju su rasturili, ali je protiv Liverpula je bilo jasno da je ovaj Milan protiv jačih timova ipak skromnih mogućnosti. A, tu istinu je teško prihvatiti, pa ko zna, možda bude gadno na terenu. Inter nije dobio dva meča na strani u prvenstvu, ali ako ste gledali u sredu, nadigrali su Siti. Po nama su veliki favoriti, kako rekosmo penal i crveni bi mogli da budu izbor na milanskom derbiju.

Athletic Bilbao - Celta Vigo

97560 Inaki Williams & Nico Williams 3+ golovi (16.00)

Niko je na zahtev starijeg brata ostao u Baskiji, da pokuša ove godine da se bori u Ligi, ali pre svega u LE za slavu. Finale ovog takmičenja je na "San Mamesu", pa braća Vilijams imaju san. Baski su ovu sezonu otvorili sa dva poraza u četiri meča, ali su imali težak raspored, izgubili su od Barse i Atletika. Pobeda na Kanarima i to sa igračem manje protiv "Kanarinaca" je obeležena baš sa dve asistencije Injakija i prvim golom Nika Vilijamsa. Kasnije je posle herojstava na EURO počeo sa pripremama, sada ulazi u formu. Selta igra fantastično, Galicijci su dobili tri meča kod kuće, izgubili nesrećno u Viljarealu, njihovi mečevi su pravi vatrometi, u proseku pada gotovo po pet golova po utakmici od početka nove sezone. Prošle godine kraj katedrale smo videli triler od sedam golova, ako bude nešto slično, dva raspoložena Vilijamsa bi mogla da budu u glavnim ulogama.

Stuttgart - Borussia Dortmund

97556 GG&4+ & Guirassy strelac na meču (4.50)

Prošle godine je čitav svet čuo za Gvinejca Serhua Girasija. Malo ima veze sa Afrikom, rođen je u Francuskoj, ali do prošle sezone u Kelnu, Renu, nije bio baš efikasan. Nije ni mlad, 28 godina, baš toliko 28 golova je postigao prošle sezone u Bundesligi, prvi do Kejna. I ta eksplozija mu je donela poziv Dortmunda gde treba da zameni Nika Fulkruga. Mnogi skeptici smatraju da je u pitanju "čudo" od jedne sezone, da će se vratiti nekadašnjim standardima. Za sada nema gola za "Milionere", bio je starter protiv Hajdenhajma, ispromašivao se. Možda je prilika za debitantski gol baš gostovanje protiv doskorašnjeg kluba, "Švaba" gde je prošle sezone u proseku, kako smo rekli davao gol po meču. Videćemo, očekujemo na "Nekaru" efikasnu utakmicu, Gvinejac bi mogao da otvori konto u Borusiji.

Ne propustite