Kakav pogled na tabelu, Zvezdina odbrana najbolja u Evroligi!

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.10.2021.
23:29
Izvor: Sportske.net

Samo da tako potraje...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Derbijem u Barseloni, gde je Barsa posle produžetka savladala Olimpijakos sa 79:78, kompletirano je treće kolo Evrolige.

Prethodno je tokom večeri Crvena zvezda u Beogradu savladala Žalgiris sa 73:61, što je crveno-belima druga uzastopna pobeda, pa je sada prilika da pogledamo kako izgleda tabela posle tri odigrana kola u elitnom evropskom takmičenju.

Ekipa Dejana Radonjića se nalazi na petom mestu, a isti broj pobeda imaju i Olimpijakos, Real, CSKA, Monako i Zenit. Na vrhu su Barselona, Milano i najprijatnije iznenaenje ASVEL, sa maksimalnim učinkom.

Ali, ono po čemu se Crvena zvezda izdvaja i po čemu je uz Olimpijakos za sada najbolja u Evroligi jeste sjajna igra u odbrani. I Zvezda i Olimpijakos posle tri kola imaju primljenih po 185 poena, a svi ostali su primili preko 200 poena od početka sezone.

Olimpijakos je bio nešto bolji u napadu, pa posle tri kola ima 216, a Zvezda 205 postignutih poena i to je razlog zašto su crveno-beli iz Pireja na četvrtom, a srpski šampion na petom mestu.

Biće zanimljivo videti može li Zvezda da nastavi u ovom odbrambenom ritmu, a već u petak je očekuje veoma težak izazov protiv CSKA u Moskvi. Biće to duel najbolje odbrane i najboljeg napada u prva tri kola, s obzirom da su ''Armejci'' upisali 251 poen u prva tri kola, najviše u ligi.

*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke