Larkin šokirao Fener, ništa od šampionskog slavlja!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 10.06.2024.
21:40
Izvor: Sportske.net

Finalna serija se nastavlja.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Fenerbahče je večeras pred svojim navijačima bukvalno bio pred osvajanjem titule prvaka Turske, sekund ga je delio od toga, ali je Šejn Larkin utišao dvoranu svojim poenima uz zvuk sirene.

Efes je slavio sa 82:81 i tako smanjio na 2:1 u pobedama u finalnoj seriji, pa je promocija šampiona odložena bar do sledeće utakmice u kojoj će Fener ponovo biti domaćin.

Fener je u uvodnim minutima meča poveo sa 7:0 i 9:2, ali ekipa Efesa nije dozvolila da se ta razlika dodatno uveća, brzo su gosti uhvatili priključak i praktično u najvaćem delu meča se vodila rezultatski neizvesna borba, iako je Fener uglavnom imao blagu prednost, predvođen raspoloženim tandemom Hejs-Dejvis i Vilbekin.

U poslednja dva minuta meča ušlo se vođstvom Fenerbahčea od 76:73, ali je Efes u tim trenucima ostao i bez Oturua, i bez Brajanta zbog pet penala.

Ipak, trojkom Vilisa, Efes je na minut i po do kraja prišao na 78:76, a na drugoj strani uzvratio je Biberović šutem za dva poena.

Na ulasku u poslednji minut, Larkin sa linije penala ponovo smanjuje na ''minus dva''. Vilbekin je na drugoj strani promašio trojku, a Vilis zakucavanjem donosi izjednačenje Efesu - 80:80!

Usledio je tajm-aut domaćih i poslednji napad Fenera koji je prekinut faulom Vilisa nad Hejs-Dejvisom, na 3.8 sekundi do kraja.

Hejs-Dejvis je promašio prvo, pogodio drugo i Fener je poveo sa 81:80, ujedno došao na prag šampionske titule.

Još jedan tajm-aut bio je poslednja nada za Tomislava Mijatovića i njegov tim da produži sezonu i -uspeo je u tome!

Šejn Larkin je uz zvuk sirene položio loptu u koš i doneo pobedu Efesu!

Vilis je sa 20 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Larkin je upisao 14, uz sedam asistwencija i 5 skokova, Osmani 13, a Oturu 12 poena.

Ekipu Fenerbahčea, u kojoj nije bilo povređenig Gudurića, predvodio je Vilbekin sa 17 poena, Hejs-Dejvis je upisao 16, uz pet skokova, a odličan je bio i Nik Kalates sa 10 poena i 12 asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke