Osman: ''Navijači Panatinaikosa su najbolji na svetu!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.09.2024.
20:15
Izvor: Sportske.net

Da li će isto govoriti i posle gostovanja u Beogradu?

EPA-EFE/CLEMENS BILAN
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Panatinaikos neće tek tako dozvoliti da trofeji koje je u protekloj sezoni osvojio, u narednoj pređu u nečije druge ruke.

Atinski ''zeleni'' su sezonu završili osvajanjem duple krune, najpre trofeja Evrolige, a onda i titule prvaka Grčke.

To je podstaklo čelnike njegovog najvećeg rivala Olimpijakosa da se ovog leta značajno pojača, pre svih Vezenkovim i Furnijeom, ali je Panatinaikos uzvratio dovođenjem Džedija Osmana, turskog reprezentativca i doskorašnjeg NBA igrača.

Posle potpisivanja jednogodišnjeg ugovora sa Panatinaikosom, Osman je dao i prvi intervju za klupski sajt i tom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo što će igrati u redovima šampiona Evrope.

''Osećam se veoma srećno. Došao sam u tim koji je prošle godine osvojio Evroligu i prvenstvo Grčke i klub koji je osvojio Evroligu sedam puta. Znate, to je najbolji tim u Evropi, tako da sam veoma srećan što sam ovde. Očigledno imamo odličan tim, odličnog trenera sa kojim sam dugo radio. Veoma sam srećan što ćemo ponovo imati priliku da radimo zajedno'', rekao je Osman i dodao:

''Znate, to nije bila baš teška odluka za mene. Pratio sam trenera prošle sezone, pa sam na taj način pratio i Panatinaikos. Još kada sam bio klinac, igrao sam protiv njih nekoliko puta, ali sada, kada sam deo te kulture i tog tima, veoma sam srećan i ponosan. Nadam se da možemo da nastavimo da rastemo i da odbranimo trofej Evrolige''.

Imao je poruku i za navijače Panatinaikosa.

''Neverovatni su. Kao što sam rekao, igrao sam mnogo puta ovde protiv Panatinaikosa. Ali sada, kao deo tima, moći ću da igram pred ovim ljudima, pred ovim navijačima, za koje mislim da su najbolji na svetu. Biće zabavno. Jedva čekam da izađem na teren i igram košarku pred njima.

Trebaće mi vremena da se prilagodim evropskoj košarci i Evroligi, ali spreman sam. Srećan sam što sam deo ovog tima, imamo sjajan tim, tako da mislim da će mi igranje sa njima mnogo pomoći'', zaključio je Osman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke