Barsa poslednji put u polufinalu LŠ baš na današnji dan, šta se sve od tada promenilo?

Autor: Milovan Longinov
utorak 16.04.2024.
14:30
Izvor: Sportske.net

Katalonci obeležavaju baš danas ne baš slavnu godišnjicu.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Barselona ima priliku da se plasira u polufinale Lige šampiona prvi put posle tačno pet godina.

Ko bi rekao da će taj 16. april 2019. godine biti poslednji datum kada će Katalonci obezbediti mesto među četiri najbolje ekipe u Evropi?

Te večeri, ekipa Ernesta Valverdea ugostila je Mančester junajted, pošto je u prvom meču slavila 1:0 na "Old Trafordu". 
 
U revanšu je Barsa bila još ubedljivija, Lionel Mesi je spakovao dva gola, a potom je treći dao Filipe Kutinjo za konačnih 3:0. 

Na tom meču, od sadašnjih članova ekipe igrali su još samo Ter-Štegen i kapiten Serhi Roberto, koji će večeras biti suspendovan zbog žutih kartona.

U prevodu, ništa više nije isto u Barseloni. Ekipa se u ovih pet godina toliko menjala, a Ćavi je čak treći trener od Ernesta Valverdea, posle Kikea Setijena i Ronalda Kumana. 

Osim što Barselona nije blistala u Ligi šampiona, blamirala se i u Ligi Evrope, gde je ispadala u Ligi Evrope 2022. od Ajntrahta i 2023. od Mančester junajteda. 

Pet godina kasnije, tačno baš na 16. april, Barsa u potpuno drugom timu juri konačno taj plasman u polufinale Lige šampiona. A ovako je izgledala postava koja je poslednji put donela plasman u polufinale: 

Ter-Štegen, Roberto, Pike, Lengle, Alba, Buskets, Rakitić, Artur, Mesi, Kutinjo, Suarez. Sa klupe su ušli i Nelson Semedo, Osman Dembele i Arturo Vidal. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke