BL - Bajern konačno pobedio, Dortmund sa igračem manje dobio derbi imenjaka!

Autor: Darko Mitrović
subota 13.04.2024.
17:31
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion posle dva uzastopna poraza u Bundesligi konačno upisao nove bodove.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Bajern - Keln 2:0

Posle odlične partije u Londonu i remija sa Arsenalom (2:2) u četvrtfinalu Lige šampiona, Bajern se danas opet mučio na domaćoj sceni, i to na svom terenu protiv Kelna.

Dugo tim Tomasa Tuhela nije uspevao da nađe put do mreže ''jarčeva'', sve do sredine drugog poluvremena.

I konačno, u 65. minutu Bajern je uspeo da povede. Sve se dogodilo posle kornera sa desne strane, izvedena je uigrana akcija da se lopta ne ubaci u kazneni prostor, nego na dvadesetak metara od gola, odakle je, iskosa sa desne strane, Gerero ispalio neodbranjiv projektil i postigao efektan gol za 1:0 u korist Bajerna.

Nade gostiju da bi mogli da izbegnu poraz potrajale su do nadoknade vremena, kada je Tomas Miler iskoristio smušenost defanzivaca Kelna, osvojio loptu ispred kaznenog prostora gostiju i onda u situaciji jedan na jedan rutinski pogodio mrežu za konačnih 2:0.

Inače, početkom drugog poluvremena Kingsi Koman je zbog problema sa kolenom morao da napusti igru i sada traje neizvesnoist koliko dugo će odsustvovati iz ekipe Bajerna.

Menhengladbah - Dortmund 1:2

Derbi dana je bio duel dve Borusije. Odigran je u Menhengladbahu, gde je Marsel Zabicer sa dva gola rano doneo osetnu prednost gostima iz Dortmunda.

On je najpre u 22. minutu meča iskoristio dubinsku loptu koju je Sloterbek uputio u kazneni prostor i iskosa sa leve strane savladao golmana Omlina, a samo šest minuta kasnije ''milioneri'' su iznudili jedanaesterac koji je Zabicer pretvorio u novi gol za 0:2.

Na odgovor Menhengladbaha se čekalo do 36. minuta, kada je Vober posle kornera sa desne strane bio najviši u skoku pred golom gostiju i udarcem glavom savladao Kobela - 1:2.

Početkom drugog poluvremena Dortmund je ostao sa igračem manje na terenu zbog isključenja Adejemija, ali domaći nisu koristili brojčanu prednost na terenu.

Bohum - Hajdenhajm 1:1

U Bohumu golova nije bilo sve do 81. minuta, kada je Šloterbek u padu zatresao sopstvenu mrežu i doneo sva tri boda gostima. Bohum je ipak uspeo da uzvrati u samom finišu meča, i to baš preko Šloterbeka koji se pogotkom posle kornera iskupio za pomenuti autogol i postavio konačnih 1:1.

Ovaj remi znači da je Bohum još uvek iznad zone ispadanja, ali sada sa samo bodom više od Majnca.

Majnc - Hofenhajm 4:1

A u Majncu veliki preokret u drugom poluvremenu i važna pobeda domaćeg tima u borbi za opstanak. Hofenhajm je poveo u 19. minutu golom Kaderabeka i to vođstvo je zadržao do početka drugog poluvremena.

A onda, Burkart i Mene za samo šest minuta igre u nastavku donose preokret Majncu. Gruda je zatim u 63. minutu postigao treći gol za domaće, a konanih 4:1 postavio je Onisivo u 88. minutu.

RB Lajpcig - Volfsburg 3:0

Lajpcig je lako izašao na kraj sa Volfsburgom. Dani Olmo je već u 13. minutui doneo prednost domaćinu, a u nastavku su Šeško u 68. i Openda u 82. minutu trijumf Lajpciga učinili ubedljivijim.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke