Svemu dođe kraj, ali ne i Leverkuzenovom nizu, šampion je neuništiv!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 21.04.2024.
19:32
Izvor: Sportske.net

Nastavak neverovatnog niza.

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Bajer Leverkuzen odbija da izgubi!

Novi šampion Nemačke večeras je gubio na gostovanju Borusiji Dortmund sve do 97. minuta, ali je hrvatski reprezentativac Josip Stanišić sačuvao oreol nepobedivosti timu Ćabija Alonsa.

Tako je u derbiju 30. kola nemačke Bundeslige između Borusije Dortmund i Bajer Leverkuzena bilo 1:1.

To je čak 45 utakmica u nizu bez poraza "farmaceuta", koji nisu doživeli neuspeh čitave sezone.

Aktuelni šampion je ostao "bez goriva" na legendarnom "Vestfalenu". Nije odigrao novi prvak na svom standardnom nivou, a sigurno je na to uticala i odluka Alonsa da na klupi ostavi svog najboljeg igrača Florijana Virca koji je u igru ušao tek u 70. minutu.

Bio je gost bolji u prvih 45 minuta. Mogao je Leverkuzen do gola preko Grimalda, ali je snažan udarac levog spoljnog završio tik preko prečke u 36. minutu.

U drugom poluvremenu dodatno je usporen tempo utakmice. Delovalo je da su obe ekipe zadovoljne podelom bodova, ali tako nije mislio i napadač "milionera" Niklas Filkrug.

Igrao se 81. minut kada je centarfor reprezentacije Nemačke iskoristio sjajan centaršut Marsela Sabicera i perfektnim volejom zadao udarac prvaku.

Izgledao je da će konačno biti okončan niz nepobedivosti Bajera, ali je u šestom minutu sudijske nadoknade Virc odlično centrirao iz kornera, a Stanišić glavom doneo bod gostima.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke